Vágólapra másolva!
A várakozásoknak megfelelően a Haladás labdarúgócsapata csütörtökön fél plusz egyéves szerződést kötött Szentes Lázár vezetőedzővel.

A többségi tulajdonosok azt várják a szakembertől, hogy az élvonalban tartsa a jelenleg tizenegyedik, kieső helyen álló szombathelyi együttest. "Ehhez az anyagi feltételek és a játékosállomány is adott" - mondták a vezetők a délutáni sajtótájékoztatón.

Szegner Zsolt, a szombathelyi klub ügyvezetője ekképp indokolta a szombathelyi klubvezetés döntését: "Szentes Lázár játékosmúltja, edzői végzettsége, eddigi szakvezetői munkája, továbbá elképzelése a futballról meggyőzött bennünket arról, hogy irányításával kiharcolhatjuk a bennmaradást." Az őszi idényben az NB I/B keleti csoportjának nyolcadik helyén álló Eger szakmai munkáját irányító negyvenhat esztendős, egykori válogatott center mellett szólt az is, hogy több évig légióskodott Portugáliában és így könnyen meg tudja magát értetni a Haladás hat brazil futballistájával. A hajdani kiváló csatár, akit például Győrben imádtak a szurkolók, a brazil légiótól várja elsősorban a Haladás sikereit.

- Az Eger edzőjeként "mennyire volt képben" a Haladást illetően?
- Aki az edzőségre adja a fejét, annak illik ismernie a mezőnyt az első és a másodosztályban is, azaz kellően ismerem a Haladást. Láttam a csapatot élőben is, jelen voltam néhány korábbi meccsükön, persze az igazi az lesz, amikor hétfőn elkezdődik a felkészülés, ekkor már "éles" visszajelzést kapok a labdarúgók képességeiről.

- Eddigi ismeretei alapján mit tart a csapat legnagyobb erényének, pontosabban mire szeretne építeni a jövőben?
- A Haladás eddigi mérkőzéseit tekintve igen erősnek tűnik a brazil kontingens, amennyiben hatékonyan tudom őket integrálni, a csapat húzóemberei lehetnek.

- Gondolom, ebben a portugál nyelvtudása is a segítségére lesz, mivel játszott többek között Setubalban és más luzitán együttesekben is.
- Valóban, s remélem ez könnyebbség lesz a dél-amerikaiak számára is, hiszen korábban akadtak kommunikációs zavaraik.

- Mennyire biztos a bennmaradásban, netán némi kétsége is felmerült ez ügyben?
- Pillanatig sem kételkedem a bennmaradás sikerében, különben el sem vállaltam volna a felkérést, de az is igaz, száz százalékig csak az elmúlásban lehet biztos bárki.

- Milyen erősítési tervekkel érkezett a Haladáshoz?
- Már egyeztettünk a vezetőkkel ebben a kérdésben is, vannak elképzeléseink, ám ez esetben is bölcsebb ha megvárjuk a hétfői kezdést, akkor kapok ugyanis valós képet a játékosállomány erejét illetően, vagyis, hogy mely posztokon kellene leginkább erősítenünk.

- Terveznek külföldi edzőtáborozást?
- Nem, mivel Szombathelyen adottak a feltételek a jó felkészüléshez, jóllehet, az időjárás közbeszólhat, mivel a téli alapozás általában pályafüggő, jeges talajon nagyobb a sérülésveszély.

Ajánlat:

Őszi edzőkeringő a Borsodi Ligában (2001.12.13.)

Korábban:

Szekér, Balassa és Selymes a Haladás kívánságlistáján (2001.12.22.)

Bánki József