Vágólapra másolva!
Bár a magyar sajtóban megjelent információk svéd lapértesülésekre hivatkozva közölték: a Norrköping labdarúgó-csapata 200 ezer dollárt (több mint 54 millió forint) is megadna Rabóczki Balázsért, a skandináv országban egyelőre teljes a csend a Dunaferr hálóőre körül. Egyedül a TeamTalk svéd kiadása számol be a kontraktus lehetőségéről, de január 1-jei keltezésű híre még nem kész tényt közöl.

Tommy Wisell, a svéd IFK Norrköping elnöke a hírújságnak két napja úgy nyilatkozott, nem dőlt még el a kapuskérdés, azaz a klubvezetése nem döntött Rabóczki Balázs és Ijoh Ettah között.

"Még december közepén elküldtük az ajánlatunkat a Dunaferrhez, várjuk, mi történik" - mondta Wisell. A Norrköping gyakorlatilag év eleje óta kapusgondokkal küzd, akkor távozott ugyanis az elsőszámú hálóőr, Eddie Gustafsson, aki a norvég Moldéhez szerződött. Rajta kívül még a védő Florén igazol el a holland FC Groningenhez, és az érkezők között sem volt kapus: Apelstav (Sogndal - norvég) és a finn Sarajärvi (VPS Vaasa - finn) védőként, a görög Karatanaszisz (Sylvia - svéd) középpályásként érkezett a svéd városba.

Az elmúlt hetekben két kapus is járt próbajátékon az együttesnél, ám sem Glenn Arne Hansen (Strömgodset), sem Dime Jankulovski (Vastra Frölunda) nem nyerte el a vezetők bizalmát. Rabóczkin kívül még egy nigériai hálóőr jöhet szóba: Ijoh Ettah jelenleg az egyiptomi Mahallában véd, ám tehetségére jellemző, hogy hazája olimpiai válogatottjával megjárta Sydneyt, ráadásul nem elképzelhetetlen, hogy a nyári világbajnokságon is szerepet kap majd.

A Norrköpingben jelenleg három légiós futballozik, a két finn, Sarajärvi és Niskala mellett a lengyel Banaczek a "kakukktojás". Az együttes jelenleg osztályozós helyen áll a bajnokságban, 14 csapat közül mindössze a 12. helyet foglalja el.

Ajánlat:

Penksa a Ferencváros legújabb kiszemeltje

Korábban:

Rabóczki visszaállhat a Dunaferr kapujába (2001.09.20.)

Pincési László