Vágólapra másolva!
Az idei első fordulóból két mérkőzés maradt szerdára Angliában, és ezek közül természetesen a Manchester United-Newcastle rangadó vonzott nagyobb érdeklődést. A Vörös Ördögök begyűjtötték a három pontot, sorozatban immár hatodszor, és ezzel szeptember óta először feljöttek a második helyre a tabellán. A nap másik mérkőzésén a Fulham idegenben nyert a kiesés ellen küzdő Derby ellen.

A MU ebben az idényben még egyetlen rangadót sem tudott megnyerni, de az elmúlt hetek remek sorozata (a gárda legutóbbi öt bajnokiján nem veszített pontot) ismét bizakodóvá tette a manchesteri drukkereket. Alex Ferguson természetesen megint tudott meglepetést okozni az összeállítással, hiszen nem csak David Beckhamet hagyta ki a kezdő tizenegyből, hanem az utóbbi időben remek teljesítményt nyújtó Ryan Giggset is.

Az első percekben nem is nagyon találta a ritmust a hazai gárda, és a vendégek játszottak fölényben, ám a Szarkák nem jutottak el a gólig. Gary Speed kapuba tartó lövését Phil Neville vágta ki a gólvonalról, míg Nolberto Solano hiába fejelt a hálóba, a játékvezető lökés miatt nem adta meg a találatot. A 24. percben aztán fordult a kocka, és Manchester nem tékozolta el lehetőségét: Mickael Silvestre beadását a holland Ruud van Nistelrooy passzolta a kapuba. A csatárnak legutóbbi 11 mérkőzésén ez volt a 12. találata!

Innentől kezdve már az történt a pályán, amit a MU akart, és a szünet után az ismét a megszokott posztján, a középpályán futballozó Paul Scholes vette át a főszerepet: a játékos, aki a 2001-es esztendő folyamán az Old Traffordon mindössze két gólt ért el, most az év első találkozóján teljesítette ezt a normát.

A Newcastle ugyan Alan Shearer fejesével szépíteni tudott, de ez valószínűleg egyik hazai drukkert sem zavarta. Alkalmasint csak Alex Ferguson fog elgondolkozni a dolgon: hogyan lehet az, hogy ebben a szezonban már annyi gólt kaptak (szám szerint 19-et), amennyit a legutóbbi bajnokságban összesen.

A nap másik meccsén a Derby fogadta a Fulham gárdáját, és a mérkőzés nagy részében a hazaiak játszottak fölényben, ám a kapu előtt már nem voltak olyan magabiztosak, mint a mezőnyben, így a Pride Parkba kilátogató közel harmincezer drukkere egy meglehetősen unalmas találkozót láthatott. A hazai szurkolók valószínűleg attól az izgalomtól is eltekintettek volna, ami a 72. percben következett be: ekkor ugyanis egy beadást a Derby argentin védője, Horacio Carbonari nagy igyekeztében a saját kapujába juttatott. Mint kiderült, ez az öngól döntött a három pont sorsáról, így a Kosok továbbra is a kieső zónában tartózkodnak.

Premier League, 21. forduló:
Manchester United - Newcastle United 3-1 (1-0)
gól:
Van Nistelrooy (24.), Scholes (50., 62.,), illetve Shearer (69.)

Derby County - Fulham 0-1 (0-0)
gól:
Carbonari (72.)

Ajánlat: