Vágólapra másolva!
Elméletileg már csak az aláírás hiányzik arról az átigazolási papírról, amely alapján Ferenczi István, az MTK csapatának válogatott csatára minimum fél évre a Levszki Szófiához szerződne.

Érdekesség, hogy a Levszki Szófia együttese Kabát Péter után újabb magyar válogatott csatárt, ezúttal Ferenczi Istvánt készül szerződtetni. Az MTK játékosa a tervek szerint fél évre érkezne a bolgár fővárosba, bár erről egyelőre egymásnak ellentmondóak a hírek. Ami tény: a klub sajtóosztályán az információt sem megerősíteni, sem megcáfolni nem kívánták.

Bulgáriai lapértesülések szerint a Levszki 500 ezer eurót, azaz 112,6 millió forintot utal majd át az MTK együttesének. A csapat január harmadikán kezdi meg a felkészülést, edzőtáborba Törökországba utazik, ahol a tervek szerint megmérkőzik többek között Kabát korábbi kenyéradójával, a Göztepe Izmirrel is.

A Levszki keretében egyébként néhány ismert válogatott játékos (Petkov, Cvetanov, Sztilov, Bacsev) és a két magyar mellett négy másik légiós található: az orosz Konsztantyin Golovszkoj, a jugoszláv Miodrag Pantelic és a két brazil, Uilyam Rosha Batista, illetve Rodjerio Gaucho.

Az együttes az őszi szezon végén vezeti a bajnokságot: 17 mérkőzésen 42 pontot gyűjtött, hárommal többet, mint a városi vetélytárs, a CSZKA Szófia. A bolgár kupában a Pirin és a Szpartak Várna kiverése után a legjobb négy között van a csapat.

Pincési László