Vágólapra másolva!
Biztosan győzött a Leeds az angol labdarúgó Premier League 21. fordulójában és átvette a vezetést a tabellán. Az ausztrál Viduka két gólt rúgott, a remek formába lendült Fowler újabb találattal bizonyított.

Angliában Újév napján hagyományosan fordulót rendeznek a bajnokságban, így a játékosok nagy része nem nagyon bulizhatott Szilveszterkor. Azért nem minden csapat lépett pályára, hiszen két meccset csak másodikán rendeznek meg, míg a Leicester City-Arsenal találkozó a pálya használhatatlansága miatt elmaradt. A Liverpool előtt így adott volt a lehetőség, hogy a tabella élére ugorjon, ám a Vörösök nem tudták legyőzni a Boltont hazai pályán, míg a Chelsea otthon kapott ki a Southamptontól, az első helyet tehát ideiglenesen a Leeds foglalta el.

A liverpooli gárda decemberben nem remekelt, legutóbbi öt meccsén mindössze öt pontot tudott szerezni, és csak egyszer győzött, így a Bolton elleni hazai találkozón a szurkolók mindenképpen azt várták, hogy az együttes begyűjti a három pontot. Bizakodásra adott okot a drukkereknek, hogy visszakerült a kezdő tizenegybe Michael Owen és Steve Gerrard is, azonban az első játékrészben egyikük sem tudott sokat hozzátenni a mérkőzéshez. A Boltonon látszott, hogy a döntetlenért utazott el az Anfield Roadra, a hazaiak pedig nem tudtak mit kezdeni a felállt védelemmel.

A második félidő elején azonban a két fiatal focistának csak sikerült összehoznia a vezető találatot: Owen beadásánál a vendégvédők egymásra vártak, Gerrard pedig kihasználta a lehetőséget, és átemelte a kapuson a labdát. Pár perccel később Owen bebiztosíthatta volna a győzelmet, ám hiába vezette rá egyedül a kapusra a labdát, nem tudott túljárni a portás eszén, és ez a Liverpoolnak két pontjába került: a vendégek fiatal középpályása, Kevin Nolan (aki gyermekkora óta a Vörösöknek szurkolt) ugyanis kiegyenlítette az állást.

Még rosszabbul járt a Chelsea, amely képtelen kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani. A londoniaknál az egyik heti remek teljesítményt a következő napon pocsék játék követi, és most az utóbbi volt soron. Az első félidőben még nem volt nagy probléma, mert bár a vezetést a Southampton szerezte meg James Beattie pazar szabadrúgásgóljával, a kiváló formában lévő csatárduó, Eidur Gudjohnsen és Jimmy-Floyd Hasselbaink megfordította az állást, így a szünetben a hazaiaknál volt az előny. A második játékrészben azonban a Szentek a középpályán felülmúlták ellenfelüket, helyzeteiket pedig gyilkos hatékonysággal használták ki: előbb a lett Marijan Pahars talált be, majd a kopasz Chris Marsden fejelt a kapuba, végül Beattie foglalta keretbe a találkozót egy gyönyörű kapáslövéssel, amely a hálóban kötött ki. A vendégek a kilencven perc során összesen ötször lőttek kapura, de ebből négy gól lett...

A leedsiek a West Ham Unitedet fogadták, és meglehetősen gyorsan a vendégek tudomására hozták, hogy nem sok esélyük van. Az ausztrál támadó, Mark Viduka röpke hét perc alatt kétszer is betalált, ám a Leeds kétgólos előnye tudatában sem állt le, és tovább rohamozta a Kalapácsosok kapuját. A West Ham csak portásának, az egykori liverpooli David Jamesnek köszönhette, hogy viszonylag tisztességes veréssel megúszta a találkozót, hiszen ezt követően már csak egyszer került a vendégek kapujába a labda, amikor a második félidő elején Robbie Fowler parádés emeléssel szerezte meg hatodik találatát a Leeds színeiben.

Premier League, 21. forduló:
Leeds United - West Ham United 3-0 (2-0)
gól:
Viduka (4., 7.), Fowler (50.)

Ajánlat: