Vágólapra másolva!
Az FTC Labdarúgó és Sport kft. vasárnapi rendkívüli taggyűlésén a társaság tagjai megállapodtak abban, hogy a Fotex Rt. a szavazati jogok 80 százalékát átruházza az egyesületre.

A szavazati hányad változásával a Fotex Rt. közvetlen beavatkozásának lehetősége megszűnt, és a jövőben elsődlegesen a Ferencvárosi Torna Club gyakorolja a tulajdonosi kontrollt a taggyűlésben. A társaság tagjai úgy vélik, hogy ezzel a döntéssel sikerült feloldani azt a sokak által összeférhetetlenségnek nevezett problémát, mely szerint Várszegi Gábor, a Fotex Rt. igazgatója közvetett módon két első osztályú labdarúgó csapatot működtető Kft. (az FTC mellett az MTK) irányítását ellenőrzi.

Furulyás János, az FTC elnöke a Labdarúgó és Sport kft. honlapján azt mondta, hogy a korábbi tulajdonosi szerkezet olyan feltételezésekre adhatott okot, amelyek sem a Ferencvárosra, sem a tulajdonosokra nem vetettek jó fényt.

"Nyáron a csődtől mentette meg a cég a klubot, amely a labdarúgó Kft.-vel együttesen közel egymilliárd forintos adósságállománnyal küzdött. A befektető nyilvánvalóan azzal a szándékkal költött pénzt a ferencvárosi futballra, hogy később ez az üzlet megtérüljön. Ez úgy is megtörténhet, hogy a Fotex Rt. értékesíti a megszerzett tulajdonrészét" - nyilatkozott az elnök.

Furulyás kijelentette: a Fotex Rt. a továbbiakban színtiszta pénzügyi befektetőként lesz csak jelen az FTC Labdarúgó és Sport Kft. életében.

Korábban: