Vágólapra másolva!
Franciaországban már hét közben lejátszották a bajnoki mérkőzéseket, ám a hét végén sem tétlenkednek az első két osztály csapatai, hiszen ekkor kerül sor a ligakupa első fordulójának mérkőzéseire. Ebben a sorozatban az első és a második vonal együttesei lépnek pályára, és a tét sem kicsi, hiszen a győztes kvalifikálja magát az UEFA-kupára.

A legutóbbi győztes, az Olympique Lyon számára ez tulajdonképpen nem is számított, hiszen az együttes végül második lett a pontvadászatban és így a Bajnokok Ligájában indulhatott, de ennek ellenére igen csak örültek a kupagyőzelemnek, hiszen a Lyon 28 év után tudott valamilyen trófeát elnyerni.

A csapatnak most is jól jöhet a kiváló kupaszereplés, mert a bajnokságban a várakozáshoz képest valamivel gyengébben szerepel a gárda, szerdán például a Montpellier-től szenvedett súlyos vereséget, ráadásul nem sokkal korábban az UEFA-kupában a Bruges verte el. A Sochaux ellen tehát mindenképpen bizonyítani akar az együttes, amelybe visszatér a sérüléséből felépült Juninho Pernambucano és Christophe Delmotte is.

A vendégek egy évvel korábban már az előselejtező során kiesetek, most azonban csak az első fordulóban kellett bekapcsolódniuk a küzdelembe, lévén időközben feljutottak az élvonalba. A Division I-ben jól szerepel a gárda, a nyolcadik helyen áll, és a 11. fordulóban már összemérte az erejét a Lyonnal, amikor is 1-1-es döntetlen született. Ha mos is így állnak kilencven perc után, akkor hosszabbításra kerülhet sor.

További öt párosításban kerül még sor két élvonalbeli együttes összecsapására, és a szombati mérkőzések közül a Lens monacói vendégjátéka ígérkezik a legérdekesebbnek. A lensi csapatnak nagyon megy mostanában, öt pontos előnnyel vezeti a tabellát, ráadásul a hét közi fordulóban egy hetest rúgott a Bastiának, a Monaco számára viszont valószínűleg a ligakupa az egyetlen lehetőség, hogy kvalifikálja a nemzetközi porondra.

A legutóbbi idényben a nagyhercegség együttese egészen a döntőig verekedte magát, de ott elbukott a Lyonnal szemben. Didier Deschamps csapatának most már a második fordulóba kerülésnél is igen nehéz lesz a feladata.

Az első forduló párosítása:
Olympique Lyon - Sochaux, FC Lorient - FC Metz, FC Nantes - CS Sedan, Le Mans - SC Bastia, Stade Rennes-Créteil, Lille OSC - Nancy, EA Guingamp - AS Saint-Etienne, Laval - AJ Auxerre, Cannes - Girondins Bordeaux, Amiens - Nimes, Louhans-Cuiseaux - AC Le Havre, Racing Strasbourg - Caen, Chateauroux - Martigues, AS Monaco - RC Lens (szombat), SAOS Troyes - Paris-SG, Olympique Marseille - SC Montpellier (vasárnap).

Ajánlat:

Középszerű rangadó Franciaországban