Vágólapra másolva!
Továbbra is gyengélkedik a Loki, a Borsodi Liga 21. fordulójában a sereghajtó Vasast sem tudta lebirkózni, hazai pályán. És már kilenc döntetlennél jár, ennek megfelelően alaposan leszakadt az élmezőnytől.

Borsodi Liga, 21. forduló:
Debrecen - Vasas 2-2 (1-2)
Debrecen, 2000 néző
vezette: Megyebíró
Debrecen: Bíró - Aleksic (Kerekes 53.), Kuttor, Hanák - Bernáth, Plókai, Böőr, Sketiani - Bajzát (Nenadic 71.), Majoros, Tiber
Vasas: Nota - Szabó, Juhár, Hegedűs, Kovrig - Maróti, Gyánó (Nagy S. 87.), Szili, Andre, Tóth - Zrlic
gól: Tiber (21.), Nenadic (72.), illetve Zrlic (9., 41.)
sárga lap: Majoros (34.), Plókai (60.), illetve Hegedűs (15.), Andre (50.)

9. perc: Vezetéshez jutottak a vendégek. Tóth N. húzott el a bal szélen, majd középre ívelt, a remekül érkező Zrlic pedig öt méterről egyből a hálóba lőtt (0-1).

25. perc: Egyenlítettek a hazaiak. Böőr indította a jobb oldalon Bernáthot, aki az alapvonal közeléből középre játszott, Tiber érkezett a legjobb ütemben, és 3 méterről a kapu közepébe pofozta a labdát (1-1).

41. perc: Ismét a Vasas jutott előnyhöz. Tóth N. mintegy 40 méterről ívelt szabadrúgást a Loki kapuja elé, Zrlic megelőzte a védőket, és a jobb alsó sarokba fejelt (1-2).

45. perc: Böőr egyedül törhetett kapura, ám hatalmas helyzetben 15 méterről fölé durrantott.

52. perc: Bajzát iramodott meg a bal oldalon, beadását Tiber bólintotta kapura, a labda a gólvonalon álló Bernáthról vágódott az alapvonalon túlra.

53. perc: Bajzát pazar átadással hozta helyzetbe Bernáthot, akinek 8 méterről leadott lövését Nota lábbal hárította.

63. perc: Tóth N. 24 méterről lövésre szánta el magát, Bíró a jobb felső sarokba tartó játékszert óriási bravúrral ütötte szögletre.

73. perc: Újra egyenlített a DVSC. Shketiani adott be a jobb szélről, Kerekes belepiszkált a lövésbe, amely így lett jó az egy perccel korábban beállt Nenadicsnak, aki 3 méterről a bal alsó sarokba lőtt (2-2).

74. perc: Majoros 22 méteres lövését Nota óriási vetődéssel ütötte szögletre.

81. perc: Szili ugratta ki Nagy S.-t, aki 12 méterről gólt lőhetett volna, ám kivárt, így a lövés pillanatában becsúszó Hanákról szögletre ment a labda.

90. perc: Szabadrúgást követően Böőr elé került a labda, a középpályás 10 méterről kapásból tüzelt, Nota bravúrral mentett, a kipattanót Nenadic 3 méterről vágta rá, Nota azonban ismét hárítani tudott.

"Ha a Vasast sem verjük meg, akkor hogyan akarunk az első hatba kerülni?" - kérdezte az egyik szurkoló a meccs előtt társától. Valószínűleg ő is úgy gondolta, mint a többség: ezen a délutánon csakis hazai siker születhet, hiszen a vendégek sereghajtóként, ráadásul tartalékosan érkeztek Debrecenbe. A mérkőzés aztán egészen másként alakult, a Vasas meglepően érett, kulturált focit mutatott be, ami zavarba hozta a DVSC-t. A Loki ugyanott folytatta, ahol a hétközi kupameccsen abbahagyta: számolatlanul alakította ki a helyzeteket, de ezek kihasználása csapnivaló volt, a debreceniek a legnagyobb ziccereket is elhibázták. A rossz talaj ellenére végig élvezetes találkozó hajrájában mindkét csapat megszerezhette volna a győztes gólt, több lehetőség persze ekkor is a piros-fehérek előtt adódott, de a vendégeknek is volt néhány ígéretes helyzetük. Összességében a döntetlen igazságosnak mondható.

Pajkos János: - Gratulálok a Vasasnak a szervezett játékához. A vendégek rászolgáltak a döntetlenre. Értetlenül állok játékosaim gyatra helyzetkihasználása előtt.

Komjáti András: - A vártnál sokkal jobban játszottunk. Az egy pont érékét növeli, hogy ilyen összeállításban még egyszer sem léptünk pályára. Jó meccs volt, a pontszerzéshez azonban kellettek Nota parádés védései is.

Takács Tibor

Ajánlat:

A BL állása, mesterlövészei, további eredmények