Vágólapra másolva!
A török labdarúgás meghatározó együttese, a Galatasaray az elmúlt években a nemzetközi színtéren is bizonyított, ám a külföldre igazolt török labdarúgók közül soknak nem sikerült idegenben is karriert befutnia. Így volt ezzel Arif is, aki azonban a Galatába visszatérve ott folytatta a gólgyártást, ahol korábban abbahagyta, legutóbb például az Istanbulspornak rúgott két gólt.

Fotó: EPA
Jardel távoztával Arif a Galata gólvágója
Galatasaray

Hamarosan a nemzetközi közvélemény is megismerte a nevét, amikor együttese a Bajnokok Ligájában kiverte a Manchester Unitedet, és Arif is bevette az angolok hálóját. A válogatottban 1994 decemberében mutatkozhatott be Macedónia ellen, és amikor nem bajlódott sérüléssel, akkor szinte mindig ő volt Hakan Sükür partnere a támadósorban. Ott volt az 1996-os Európa-bajnokságon, majd kulcsszerepet vállalt abban, hogy a török gárda a 2000-es kontinensviadalra is kijutott. Az északírek ellen elleni selejtezőn három perc alatt ért el mesterhármast, ami nemzetközi rekordnak számít.

A Galatában is ment neki a játék, az 1998-99-es idényben 14 alkalommal volt eredményes, és a következő szezonban UEFA-kupát nyert a csapattal. A tavalyi Európa-bajnokság után kétmillió fontért a spanyol Real Sociedadba igazolt, de a baszk együttesbe nem sikerült beilleszkednie, hiszen sérülése miatt ki kellett hagynia a felkészülési időszakot, és így már pár hónap után visszatért a Galatába. Hakan Sükür távollétében és Mario Jardel eladásával ő lett a csapat első számú gólvágója, és egyelőre élni is tud a lehetőséggel, hiszen ebben az idényben már 11 bajnoki gólnál tart.

Ajánlat:

Galata a BL-ben