Vágólapra másolva!
Két mérkőzés maradt az olasz kupa nyolcaddöntőinek visszavágóiból csütörtökre, és a párosítás ismeretében biztos volt, hogy két Serie A-s gárda is búcsúzni fog, hiszen mind a négy együttes az élvonalból került ki. Arra azonban kevesen gondoltak volna, hogy a bajnokság második helyén álló Internazionale képtelen lesz ledolgozni egygólos hátrányát az Udinese ellen.

Pedig a milánóiak jobban nem is kezdhette volna a találkozót, hiszen alig telt el tíz perc a találkozóból, máris megszerezte a vezetést Nicola Ventola révén, majd nyolc perc elteltével Javier Zanetti tovább növelte a hazai csapat előnyét.

Ekkor úgy tűnt, hogy akár nagy gólarányú Inter-győzelem is születhet, ami meglehetősen rosszul jött volna az Udinese mesterének, Roy Hodgsonnak, aki alatt igen csak ingott a kispad a gyenge bajnoki szereplés miatt. Nem sokkal a szünet előtt azonban Roberto Muzzi (na meg az Inter kapusa, Fontana, aki a lázas beteg Francesco Toldo helyett védett) mestere segítségére sietett: a csatár egy harmincméteres szabadrúgást bombázott a kapuba.

Az udineiek ezzel összesítésben kiegyenlítették az állást, így az Internek megint támadnia kellett, amit a második félidő első perceiben meg is tett, de sem Luigi di Biagio, sem pedig Mohammed Kallon nem tudott túljárni Luigi Turci eszén. Héctor Cúper az utolsó húsz percre becserélte Ronaldót is, de a milánóiakon ez sem segített, sőt, még a hosszabbítás lehetősége is elúszott a számukra, hiszen a dán Martin Jörgensen egy szögletet követően kiegyenlítette az állást, és ezzel kiütötte az Intert a kupából.

A nap másik mérkőzésén a Bolognának idegenben kellett volna nyernie (vagy egy 3-3-as döntetlent elérnie) ahhoz, hogy kiverhesse az Atalantát, ám Franceso Guidolin együttes hiába támadta végig a meccset, képtelen volt betalálni. A gól nélküli döntetlen a bergamóiak továbbjutását jelentette, a Bologna híveiben pedig megerősíthette a tudatot, hogy Giuseppe Signori távollétében nincsen igazán jó csatáruk.

Eredmények:
Atalanta - Bologna 0-0
Továbbjutó:
Atalanta 2-2-vel, idegenben rúgott gólokkal.

Internazionale - Udinese 2-2
Gól:
Ventola (11.), J. Zanetti (18.), ill. Muzzi (42.), Jörgensen (79.).
Tj: Udinese 4-3-mal.

Korábban:

Esélyesek sikerei az olasz kupában