Vágólapra másolva!
Reszeli Soós István eltiltása nagy vihart kavart futballberkekben. A Magyar Labdarúgóedzők Testülete (MLT) a napokban kommünikét adott ki, melyben kifejtik: teljes mellszélességgel kiállnak kollégájuk mellett (az NB I-es és NB I/B-s trénerek a hét végi fordulóban, Reszeli mellett tüntetve nem ülnek le a kispadra, hanem kivétel nélkül mindegyikük állva irányítja majd csapatát. Az ügyről ezúttal két elismert szakember, Garami József (az MTK szakmai igazgatója, az edzőbizottság vezetője) és Egervári Sándor (a Dunaferr edzője, az MLT elnöke) mondta el a véleményét.

"Rendkívül súlyosnak tartom az ítéletet" - kezdte Garami József. "Az ominózus mérkőzésen az volt a gond, hogy a negyedik játékvezetőtől Reszeli nem látta a meccset, többször szólt is neki ezért, ám mivel a helyzet nem változott, odébbtolta a bírót. A vita azon van, hogy tolta, avagy lökte-e a tréner a tartalékbírót. Ez nagy különbség. Reszeli Soós Istvánról nem feltételezem a lökést, maximum félreérthető lehetett a mozdulat. Ám ilyen súlyos büntetést semmiképpen sem érdemelt. A kispadtól való eltiltást, a pénzbüntetést talán reálisnak tartottam volna, de ez számomra úgy tűnik, példastatuálás. Reszeli eddigi munkája alapján nem ilyen bánásmódot érdemel. A jövőben pedig nekünk, edzőknek is tanulság, vigyázni kell a negyedik játékvezetővel való kapcsolatunkra."

Egervári Sándor a következőképpen kommentálta az esetet: "A néhány nappal ezelőtti állásfoglalásunkhoz nem sokat akarok hozzátenni, annyit azonban igen, hogy az azóta eltelt rövid idő alatt is félreérthető megnyilvánulások és jegyzetek láttak napvilágot. Mindezért szükségesnek tartom kiemelni: mi senkivel szemben nem kívánunk fellépni, mi valaki mellett érveltünk. Ha egy testület kiáll a kollégája mellett, szerintem azt nem szabad negatív jelzővel illetni. A törekvésünk alapja a figyelemfelhívás, a jobbító szándék és a szolidaritás Reszeli Soós István mellett."

Bánki József

Korábban: