Vágólapra másolva!
Szerdán tovább folytatódott a második forduló a Német-kupában, és az ekkor pályára lépő élvonalbeli csapatok közül kettő is búcsúzott a további küzdelmektől. A Mönchengladbach drukkereinek nem kell szégyenkezniük, hiszen egy másik első osztályú gárda, az 1860 München ellen estek ki, ráadásul egy remek mérkőzésen, az SC Freiburg viszont a negyedik vonalban szereplő Darmstadt otthonában szenvedett vereséget tizenegyesekkel.

Ennek a játéknapnak is volt magyar résztvevője, hiszen a Waldhof Mannheim együttesében Klausz László a kezdő tizenegyben kapott helyet, de a főszerepet nem ő, hanem csatártársa, Selim Teber játszotta a találkozón. A mindössze húsz esztendős támadó rögtön az első percben vezetést szerzett a hazaiaknak, majd miután a Kaiserslautern megfordította a mérkőzést, kiegyenlítette az állást. A végső diadal mégis a Vörös Ördögöké lett, mivel az utolsó percben jött a veterán Olaf Marschall, és megszerezte a továbbjutást érő gólt a Kaiserslautern számára.

A Freiburg trénere, Volker Finke minden bizonnyal úgy gondolta, hogy a Regionaligában szereplő Darmstadt ellen tartalékcsapata is ki tudja vívni a továbbjutást, és ennek megfelelően jó néhány olyan játékost küldött a pályára, akik a Bundesligában nem szoktak szóhoz jutni. Ezért azonban nagy árat kellett fizetnie, mert a kiscsapat végig egyenrangú ellenfele volt az élvonalbeli együttesnek, és a Freiburgnak előbb a rendes játékidőben, majd a hosszabbításban is csak az utolsó percekben sikerült kiegyenlítenie az állást. A tizenegyesrúgások során pedig három freiburgi futballista (Kobiasvili, But és Gerber) is hibázott, így a Darmstadt jutott tovább a következő fordulóba.

Nem akármilyen találkozót játszott egymással az 1860 München és a Borussia Mönchengladbach, hiszen a rendkívül fordulatos mérkőzésen összesen hét gólt született. A gyors hazai vezetést követően a vendégek megfordították az állást, és a szünetben már két gól volt az előnyük, de az Oroszlánok nevükhöz méltóan küzdöttek, és kiegyenlítették az állást, az egalizálást jelentő találatot éppen Davor Suker szerezte, akinek ez volt az első gólja új csapata színeiben. A mindent eldöntő találatot Wiesinger érte elé egy parádés szabadrúgással.

Eredmények:

Waldhof Mannheim - Kaiserslautern 2-3
gól:
Teber (12., 53.), ill. Ramzi (27.), Lokvenc (41.), Marschall (90.)

Alemannia Aachen - 1. FC Köln 1-2
gól:
Zernicke (58.), ill. Kurth (6.), Reich (29.)

1860 München - Borussia Mönchengladbach 4-3
gól:
Weissenberger (8.), Max (48.), Suker (53.), Wiesinger (74.), ill. Hausweiler (29.), Van Lent (33.), Korzynietz (38.)

Darmstadt 98 - SC Freiburg 3-3, tizenegyesekkel 3-1
gól:
Maier (32., 96.), Hasa (72.), ill. Kobiasvili (24.), Iasvili (90.), Gerber (118.)

Wolfsburg amatőr - Hanover 96 0-4

SSV Ulm - Union Berlin 0-3

Werder Bremen amatőr - Eintracht Frankfurt 3-3, tizenegyesekkel 4-2

SSV Reutlingen - Rot-Weiss Oberhausen 2-2, tizenegyesekkel 4-3

A VfL Bochum-Bayer Leverkusen és a VfL Osnabrück-Bayern München mérkőzést később játsszák.

Korábban: