Vágólapra másolva!
Jaap Stam saját bevallása szerint nap nap után azért imádkozik, hogy a doppingvizsgálat B próbája számára kedvező eredményt hozzon. Az olasz Lazio holland labdarúgója hét napja abban reménykedik, hogy a második vizsgálat bebizonyítja, nem használta az anabolikus szteroidnak minősülő nandrolont.

Amennyiben bebizonyosodna bűnössége, akár két évig terjedő eltiltást is kaphatna. A Lazio által 16 millió fontért vásárolt védő reméli, a B próba tisztázza a vádak alól. Noha azt is tudja, ez eddig nagyon kevés esetben történt így.

"Azután, hogy megbuktam, pedig ártatlan vagyok, miért ne derülhetne ki, hogy ártatlan vagyok?" - tette fel a költői kérdést a tar védő. "Ideális világban ez az őrület csak pár napig tartana, én meg már egy hete szenvedek. Realistán szemlélem a történteket, és reménykedem. De azért bevallom: félek az eltiltástól!"

"A pozitív nandrolonteszt óta rémálom az életem, de azt hiszem, sokat tanultam az esetből. Az Olasz Olimpiai Bizottság még egyszer vizsgálja a vizeletmintámat, és a jövő héten értesítenek a fejleményekről. Én mindenesetre edzésben tartom magam addig is, hogy készen álljak a visszatérésre."

Pincési László

Ajánlat: