Vágólapra másolva!

Az eredeti tervek szerint november 21-én kellett volna lejátszani a mérkőzést a labdarúgó Bajnokok Ligája második csoportkörének első fordulójában, a D csoportban. A Juventus stadionjában azonban a sűrű köd miatt Urs Meier svájci játékvezető úgy döntött, el kell halasztani a találkozót, akárcsak rá egy hétre, amikor is szintén 20.45-kor kezdődött volna a derbi, jó BL-szokás szerint.

Harmadszorra viszont délután, 15 órától igyekszik erejét összemérni az olasz és a német csapat, igaz, a két klub vezetősége nagyon nem örült az UEFA döntésének. Korábban arról volt szó, hogy csütörtökön csak döntenek, illetve elképzelhető, hogy csupán januárban pótolnak - a Juvéra és a Leverkusenre is fontos bajnoki vár a hétvégén (Del Piero és társai a Perugia, Ballackék Lisztes Krisztián csapata, a Werder Bremen ellen játszanak). És újabb BL-meccs jövő kedden, a zebrák az Arsenal vendégei lesznek, a gyógyszergyáriak a Deportivo gárdáját fogadják.

Vittorio Chiusano, a Juventus elnöke persze kijelentette: ha le kell, márpedig le kell, hát lejátsszák a mérkőzést. Wolfgang Holzhauser, a Leverkusen igazgatója így fogalmazott: "Máskor szerettünk volna pótolni, de nincs választási lehetőségünk." Chiusano még megjegyezte, hogy az Észak-Itáliában (is) ilyenkor "honos" esti köd okán át kéne gondolni a kezdési időpontokat.

Ajánlat: