Vágólapra másolva!
Ma délután rendkívüli ülést tart a Szlovák Labdarúgó Szövetség vezérkara, amelyen eldől, hogy januártól ki irányítja a válogatottat. A pozsonyi Új Szó információi szerint erre a legnagyobb esélye Pecze Károlynak, a török Rizespor edzőjének van, akit a magyar szurkolók korábbak a Győr trénereként ismerhettek meg.

A lap értesülései szerint a Pecze Károly, Dusan Radolsky, Karel Brückner hármasból kerül ki a nemzeti tizenegy új mestere. Rajtuk kívül Jozef Bubenko (Inter) és Dusan Uhrin jöhet még számításba. Karel Brückner kilátásait rontja, hogy csak december közepén nevezik ki a cseh válogatott új szakvezetőjét, s Jozef Jarabinsky mellett őt tartják esélyesnek a poszt betöltésére. A Törökországban tevékenykedő Pecze (Rizespor) és az Egyesült Arab Emírségekből nemrég menesztett Radolsky kinyilvánította, szívesen ülne a válogatott kispadjára.

Elképzelhető, hogy végül a világjáró, 52 éves Pecze Károly lesz a befutó, aki korábban dolgozott Szlovákiában (Trnava, Kassa, Slovan, Dunajska Streda), Lengyelországban (Wisla Krawow), Magyarországon (Győri ETO), míg jelenlegi kenyéradója, a török Rizespor előtt irányította a Göztepe és a Genclerbirligi csapatát is. A bökkenő csupán az, hogy Peczét május végéig szerződés köti klubjához, s a tapasztalt tréner - akit a Slovan is csábít - úgy nyilatkozott: betartja a megállapodást.

Pincési László

Ajánlat:

Szlovák Labdarúgó Szövetség