Vágólapra másolva!
Második alkalommal is anabolikus szteroid jelenlétét mutatatták ki a laboratóriumi vizsgálatok a Brescia spanyol középpályásának, Joseph Guardiolának a vizeletében. Az Olasz Olimpiai Bizottság mai jelentésében kihangsúlyozta, Guardiola november 4-i vizsgálata is pozitív eredményt hozott!

A két eset között mindössze két hét telt el. Az első alkalmat követően a 30 éves futballista játékjogát múlt csütörtökön felfüggesztették.

Az első vizsgálat ugyanis a Piacenza elleni találkozót követően nandrolont mutatott ki a középpályás vizeletében. A mai bejelentés szerint Guardiola nem csak a Piacenza ellen használt tiltott szert, de a Lazio elleni, 5-0-ra elvesztett meccsen sem volt tiszta.

Az ebben a szezonban a Barcelonától 11 év szolgálat után a Brescia együtteséhez igazolt spanyol tagadta, hogy tiltott szerekkel élt volna: "Csalódott vagyok, de biztos abban, hogy ártatlan. Remélem, hogy sikerül bebizonyítanom az ártatlanságomat" - nyilatkozta a játékos még az első esetet követően, de egyre inkább beigazolódni látszik a feltevés, hogy a Brescia orvosának a keze lehet a dologban.

A csapat doktora ugyanaz a Alicicco, aki egy évtizede a Roma orvosi stábjához tartozott, s akkor Carnevale és Peruzzzi fennakadt egy doppingvizsgálaton.

Thury Gábor

Korábban: