Vágólapra másolva!
Robbie Fowler, a Liverpool együttesétől a Leeds United csapatához igazol. A tranzakciót a Leeds szóvivője, Peter Ridsdale jelentette be a klub honlapján, hozzátéve, a csatárnak csütörtökön délután még egy orvosi vizsgálaton kell átesnie. Fowler 2006-ig a Leeds Unitedé.

A 26 éves játékos a következőképpen kommentálta az átigazolást: "Tizenöt éve rajongok a Liverpoolért, s nyolc csodálatos évet tölthettem el a klubnál. Ugyanakkor úgy érzem, eljött az ideje, hogy váltsak."

A Liverpool angol válogatott csatáráért korábban a Blackburn és a Lazio is bejelentkezett. Nem kétséges, az érdeklődök tudták, Fowler (annak ellenére, hogy szereti Liverpoolt) már huzamosabb ideje a távozás gondolatával foglalkozott. Úgy érezte, kevés lehetőséget kap másik két csatártársa, Heskey és Owen mellett. A hírek szerint a Leeds 11 millió fontot (4,1 milliárd forint) fizetett a játékosért.

Fowler még azt is elmondta, noha az oka meg volt döntésének, a szurkolók miatt nehéz a szíve, mert a Liverpool-drukkerek szeretete pótolhatatlan: "De a Leeds egy remek együttes, s örülök, hogy részese lehetek annak a folyamatnak, amely az Elland Roadon már korábban elkezdődött."

Phil Thompson, aki jelenleg a lábadozó menedzsert, Gerard Houllier-t helyettesíti, kifejtette, a játékos maga döntött sorsáról: "Személy szerint csalódott vagyok, hogy Robbie elhagy minket. Ő akart menni, pedig nem jó dolog az, ha egy klubpatrióta elmegy a csapattól. Elégedetlen volt a rotációs szisztémával, s most látta idejét annak, hogy karrierjét máshol folytassa" - mondta Thompson.

Fowler a szerda délelőtti tréningen búcsúzott el csapattársaitól. Érkezése Leedsbe a temperamentumos csatárnak, Alan Smithnek okozhat gondokat, mert a támadónak nem csak az ex-liverpoolival kell megküzdenie, hanem saját magával is, mivel az Aston Villa ellen 1-1-es döntetlennel végződött találkozón immár az ötödik alkalommal állították ki az elmúlt két éven belül.

Thury Gábor

Korábban:

Fowler távozik, Yorke érkezik?