Vágólapra másolva!
Frank Farina, az ausztrál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya csalódott ugyan, amiért nem sikerült a vb-kvalifikáció, ám úgy gondolja, folytatja a megkezdett munkát. Más véleményen van a csapat játékosa, Mark Viduka, aki lehet, hogy többé nem lép pályára a nemzeti csapat színeiben.

A Leeds United ausztrál válogatott csatára, Mark Viduka visszavonulását fontolgatja, miután csapata nem jutott ki a jövő évi világbajnokságra. A labdarúgó nem tudta megemészteni, hogy immáron harmadik sikertelen kontinentális selejtezőjén van túl: 1993-ban Argentína, 1997-ben Irán, idén pedig Uruguay verte ki a válogatottat.

"Lehet, hogy visszavonulok a válogatottól" - mondta Viduka a Sydney Morning Heraldnak nyilatkozva. "Ez az egész kétmeccses dolog megölt minket. Milyen igazságtalanság, hogy mi két vereséggel kiestünk, míg Uruguay legalább tízszer kikapott? De legalább ez nem volt akkor csalódás, mint négy éve Irán ellen. Jobb, ha a klubomra koncentrálok ezentúl."

A szövetségi kapitány, Frank Farina viszont úgy nyilatkozott, kész maradni a csapat élén, ha a szövetség vezetői is úgy látják jónak: "Ha elégedettek a munkámmal, akkor nincs miért lemondanom, mert mindenütt jó, de a legjobb Ausztráliában."

Farina vezetésével egyébként remek eredményeket ért el a csapat, hiszen a Konföderációs-kupán legyőzte Brazíliát és a világbajnoki címvédő franciákat, sőt, Glasgow-ban Skócia ellen is sikerült nyerni. Csak éppen a selejtezőn nem jött össze a bravúr.

Pincési László

Ajánlat:

Uruguay a 32. utas

Korábban: