Vágólapra másolva!
A szegény ember és az ág esete most tökéletesen illeszthető Fabien Barthezre. A Manchester United francia világ- és Európa-bajnok kapusa két kapitális bakija mellett még mutogatott is az Arsenal-szurkolóknak a hét végi bajnokin, így az angol szövetség még el is tilthatja.

Fotó: Reuters
Barthez eltiltása esetén a veterán van der Gouw állhat a bajnokcsapat kapujába

A hét végi londoni rangadón a kopasz hálóőr 1-1-es állásnál előbb egyszerűen Henrynak passzolta a labdát, aki az üres kapuba gurított (2-1), majd egy hosszú indításra kivetődve átcsúszott a labda alatt, és Henry ismét az üres kapuval "harcolhatott" (3-1). A gyengélkedés persze felbátorította a hazai szurkolókat, hogy gúnyolják Barthezt, aki "bemutatott" a nézőknek. A mozdulatot még edzője, Ferguson is végzetesnek titulálta. Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) szóvivője azt mondta, megvárják a játékvezetői és ellenőri jelentést, és majd utána döntenek.

Az utóbbi találkozókon több hibát is vétő kapust eddig nem cserélte le Ferguson, hiszen mögötte csak az "örök tartalék" 41 éves holland Van der Gouw, valamint a fiatal, rutintalan amerikai, Paul Rachubka áll, pontosabban ül a kispadon. Most lehet, hogy a FA megoldja a problémáit.