Vágólapra másolva!
Egervári Sándor, a Dunaferr edzője a csapat elmúlt héten lejátszott két bajnoki mérkőzésével kapcsolatban elsősorban azt emelte ki, hogy együttese játékát az MTK ellen már nem befolyásolta a Győrrel szemben mutatott mérsékelt teljesítmény.

- Hogyan értékeli csapata múlt heti produkcióját?
- A Győr elleni 2-2 egy hétközi, szürke meccset hozott a mi szempontunkból, a vasárnapi stílszerűen ünnepi volt. Győrben a játékkal nem voltam elégedett, nem ezt vártam a korábbi teljesítmény alapján.

- Az MTK elleni meccs előtt eszébe jutott, hogy a két együttes között reális-e a 18 pontos különbség?
- Nem foglalkoztam ezzel. Szisztematikus, tervezett munka folyik a kék-fehéreknél, egyértelműen a csapat érdeme ez a nagy fór. Más kérdés, hogy nem érzek ekkora különbséget a két együttes között. Mint ahogyan vasárnap nem is volt: motiváltak, koncentráltak voltunk, az egész meccs alatt sikerült ráerőltetni az akaratunkat az ellenfélre.

- Nem tart attól, hogy a remeklő Tököli jövőre már külföldön játszik?
- Attila három éve kiemelkedő teljesítményt nyújt. Már több, mint tehetséges, klasszissá érett. Kilóg a magyar mezőnyből. Ha elmenne tőlünk, azt mondanám, ez az élet rendje. S különben is: a továbbfejlődésre meg kell adni a lehetőséget.

Annak ellenére, hogy az eddig 16 gólt szerző Tököli Attila kirobbanó formában játszik, nem vágyik el mindenáron Dunaújvárosból, ám megfelelő ajánlat esetén szívesen játszana külföldön.

- Milyen a megfelelő ajánlat?
- Törökországba, Izraelbe nem mennék légiósnak.

- Ausztriában több magyar is játszik, Bukrán Gábor januártól a Salzburgban folytatja. Ráadásul az ottaniak játéklehetőséget is kapnak. Mit szólna egy osztrák ajánlathoz?
- Ausztria nem az álmaim netovábbja, de egy jó ajánlat meggondolandó lenne.

- Edzője azt mondta, nem csodálkozna, ha külföldre szerződne. Itthon már nem biztosított a fejlődése?
- Egervári személyében jó edzőm van, akár itthon is fejlődhetek.

- Hány pont hátrányból lehetne odaérni az első helyre?
- Ez a 15 pont meglehetősen sok. De a Fradinak is volt egy olyan szériája, hogy 8 fordulón keresztül nem nyert. Nekünk is volt egy négyfordulós hullámvölgyünk. Miért ne lehetne az MTK-nak is? A papírforma alapján a második hely a reális cél, de miért ne borulhatna a papírforma?