Vágólapra másolva!
Az uruguayi válogatott végül magabiztos győzelemmel vívta ki a világbajnokságon való szereplés jogát, de a drukkerek valószínűleg maguk sem gondolták volna, hogy a mérkőzés hőse a Nacional támadója, Richard Moráles lesz. A csatár ugyanis csak a kispadon kapott helyet, de becserélése után kétszer is bevette az ausztrálok hálóját, eksztázisba juttatva a hazai közönséget.

reuters
A Nacional csatára a vb-re lőtte Uruguayt, így pillanatok alatt nemzeti hőssé avanzsált

A felnőttcsapatba azonban nem sikerült bekerülnie a Nacionalnál, így szép sorban bejárta az uruguayi labdarúgás többi, kevésbé neves egyesületét, megfordult a Danubióban és a Bella Vistában is. Rövid időre szerepelt az argentin Platensében is, majd visszatért hazájába, és a másodosztályú Basenezben futballozott. Itt fedezte fel egykori egyesülete, a Nacional, amely 1999 márciusában ismét szerződtette őt. Akkor már több lehetőséget kapott, első szezonjában négy gólig jutott, tavaly pedig öt alkalommal vette be az ellenfelek hálóját.

Az idei esztendő viszont sokkal jobban sikerült a számára, a bajnokság első felében nyolc alkalommal volt eredményes, aminek hatására bekerült a nyári Copa Américára utazó keretbe. A kontinensviadalon egy gólt rúgott, a Mexikó elleni, vesztes elődöntőben volt eredményes, de ugyanezen a találkozón ki is állították. Ezt követően kissé visszaesett a formája, a bajnokság hátralévő szakaszában már csak négy gólra volt képes, de a válogatott keretben sikerült megtartania a helyét, és az ausztrálok ellen valószínűleg hosszú időre belőtte magát a nemzeti csapatba.

Ajánlat:

Uruguay a 32. utas

Korábban: