Vágólapra másolva!
A zsinórban megszerzett három győzelem ellenére nincs az a Fradi-drukker, aki ki merné jelenteni, hogy jól játszanak kedvenceik. Viszont az elmúlt hetek kudarcsorozatával ellentétben, legalább nyer a Ferencváros, a produkció azonban enyhén szólva is - szürke. Igaz, mit szóljanak akkor a Vasas hívei, akik az Üllői úton ismét egy sima, 2-0-ás vereséget voltak kénytelenek elkönyvelni.

"Hazai pályán a közönség támadásba hajszolja a Fradit, s ez néha gondot jelent"

A Ferencváros nagy erénye mindenekelőtt a kiváló erőnlét, a fegyelmezett védekezés, a pontrúgások hatékony kivitelezése, ami Csank János vezetőedző főbb elveit is tükrözik. Persze amit a tréner Vácott, vagy akár Békéscsabán higgadtan megvalósíthatott, az a türelmetlenebb ferencvárosi publikum előtt lénygesen nehezebb "mutatvány". A zöld-fanatikusok ugyanis nem kiváncsiak a taktikára, ők fergeteges akciókra, és főként szériában gyártott győzelmekre vágynak, s éppen ezért, az olykor fejetlen rohanás miatt kontrázták le annyiszor a őket odahaza. Persze ehhez azért az is kellett, ami a Csank-csapat erős hiányossága, hogy kevés gondolatot lehet felfedezni a játékukban, s olykor abszolút monoton a labdarúgók mozgása. Nem véletlen, ha a Fradi szerzi meg a vezetést, azoknak a meccseknek a zömét meg is nyerik Lipcseiék, ellenben hátrányból a legritkább esetben tudnak fordítani.

A Vasas ellen utóbbiról nem volt szó, hiszen a Ferencváros került "fórba", - éppen egy említett begyakorolt bedobásból, aminek végén Dragóner emelt a hálóba -, s ettől fogva a hazaiak nem engedték ki kezükből a kezdeményezést. Sőt, Jovics kifejezetten szép gólt lőtt, ám az előrejátékban továbbra is a széttárt karú, azaz tanácstalan középpályások látványa volt a domináns. Csank János vezetőedzővel a Vasas elleni kilencven percről, továbbá a zöldek "küszködős" stílusáról beszélgettünk.

- Bizonyára tudta, hogy a zöld-fehér táborban mindenki bekalkulálta a három pontot a sereghajtó Vasas ellen.
- Persze, hogy tudtam, mint ahogy azt is, kritikus kilencven perc elé nézünk, hiszen ha nem sikerül nyernünk, semmit sem ér majd a Szombathelyen és Debrecenben megszerzett hat pont. Nem játszottunk jól, de most a legfontosabb a győzelem volt.

- Mire véli a gyengébb produkciót?
- Elsősorban a kényszerű cseréknek tudom be, hiszen Pinte meghúzódott, ezért már a szünetben le kellett hozni, Gyepes pedig ugyancsak sérülés miatt a második félidő elején sántikált le a pályáról. A pontatlanságunkhoz azért az is hozzájárult, hogy a Vasas igencsak megszervezete a játékát.

- Egyetért azzal, hogy idegenben valamivel hatékonyabban futballozik a csapata, mint odahaza, felállt védelemmel szemben?
- Ez így van, az Üllői úti mérkőzéseken a közönség szinte belehajszolja a csapatot a támadásokba, s ez gyakran gondot okoz a játékosoknak. Akkor nincs gond, ha mi szerezzük meg a vezetést, ám ha az ellenfél, akkor annál inkább. A Vasas ellen például kevesen voltak ugyan a lelátón, ám akik ebben a kőkemény hidegben kijöttek, igazi Fradi-drukkerek, akik ezúttal nem "presszionálták" annyira a fejetlen rohanásra a fiúkat. Persze, ehhez kezünkben is kellett, hogy legyen a meccs, de igazából csak a második gól után nyugodhattunk meg.