Vágólapra másolva!
A francia bajnokság 15. fordulójában a listavezető RC Lens akár még jobban is megléphet a mezőnytől, hiszen a mögötte szereplő két gárda, a Lyon és az Auxerre egymással mérkőzik. Igaz, az élen álló csapatnak sem lesz egyszerű dolga, hiszen a Vér és Arany (ez a Lens beceneve) a hatodik helyen álló Troyes ellen lép majd pályára, amely meglehetősen jól szerepel az utóbbi időben.

A Lens első helye némi meglepetés Franciaországban, hiszen a csapat az előző idényben a kiesés ellen küzdött, a jelenlegi bajnokságban azonban minden várakozást felülmúlva szerepel. Tavaly a klub legnagyobb problémájának azt tartották, hogy a játékoskeret túlságosan szűk, ehhez képest a jelenlegi szezonban is rendkívül kevés, mindössze 19 labdarúgót vetett be a tréner, Joel Muller, amelynél kevesebbet csak a Sochaux-nál küldtek pályára. Most azonban ez a csapategység igen csak eredményes, hiszen a gárda hat hete veretlen, és ráadásul az egész pontvadászatban csak egy vereséget szenvedett el.

A Lens eddigi hat idegenbeli meccséből négyet megnyert, így a Troyes ellen is győzelmi esélyekkel lép pályára. A hazai együttes számára némi problémát jelent, hogy Jérome Rothen, aki ebben a szezonban mindössze egy találkozóról hiányzott, most gyomorrontása miatt nem léphet pályára. A Troyes edzője, Alain Perrin egyelőre még nem döntötte el, hogy két vagy három csatárral küldje pályára együttesét, de valószínűleg az utóbbi mellett határoz majd, hiszen így a remek formában lévő Patrice Loko is a kezdő tizenegyben kaphat helyet.

A szombati mérkőzések közül még a Sochaux Marseille-i vendégjátéka érdemel említést, leginkább az OM trénere, Tomislav Ivic miatt, hiszen a jólértesültek szerint abban az esetben, ha az Olympique nem gyűjti be a három pontot, akkor a horvát mestert felállítják a kispadról. Ivic számára mindenesetre nem valami bíztató jel, hogy három játékosa (Djamel Belmadi, Zoumane Camara és José Delfím) sérülés miatt nem léphet pályára.

Vasárnap kerül sor a forduló rangadójára, ahol a második helyen álló Lyon a mögötte "nyomuló" Auxerre-t fogadja. A lyoniak az UEFA-kupában a belga FC Bruges ellen beleszaladtak egy jókora pofonba, a flamandok 4-1-re verték a franciákat, akiknél több kulcsember (Eric Carriére, Philippe Violeau, Jérémie Bréchet és Pegguy Luyindula), is csak kispados volt a nemzetközi meccsen. Úgy tűnik tehát, hogy a Lyon mestere, Jacques Santini számára a gall pontvadászat fontosabb, mint az UEFA-kupa. Az Auxerre a remek szezonrajt után kissé megtorpant, így Guy Roux együttese számára is létfontosságú, hogy begyűjtse a három pontot. Az együttes eddigi idegenben mindössze egy vereséget szenvedett, így nem akármilyen találkozóra van kilátás.

Ajánlat:

A francia bajnokság állása

Korábban:

Egyre reménytelenebb a Nantes helyzete