Vágólapra másolva!
Mivel a jövő héten nem rendeznek fordulót a Bajnokok Ligájában, így a spanyol bajnokságban visszatér a régi menetrend, és a találkozók nagy részét csak vasárnap rendezik meg. Az egyetlen kivételt a Barcelona-Athletic Bilbao jelenti, ahol a liverpooli győzelem után valóságos eufóriában úszó hazaiak a Primera División legjobb idegenbeli mérlegével rendelkező csapatát fogadják.

A Barcelona játéka meglehetősen kiismerhetetlen ebben az idényben: a katalánok hol briliánsan futballoznak, hol pedig kilátástalanul. Legutóbb éppen a briliáns volt soron, a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-találkozón a Barca különösen a második játékrészben futballozott ellenállhatatlanul.

A csapat mestere, Charles Rexach így most arra hívta fel játékosai figyelmét, hogy a legfontosabb ezen forma állandósítása, a Bilbao ellen megmutathatják, hogy az angolok elleni győzelem nem egy egyedüli alkalom volt. A mester a kezdő tizenegyen mindenesetre több helyen is változtatott a keddi mérkőzéshez képest: a védelembe bekerült Puyol, aki Liverpoolban eltiltás miatt nem léphetett pályára, és ott lesz két akkori cserejátékos, a holland Marc Overmars és a brazil Fábio Rochemback (ő az eltiltott Cocu helyén), akik az Anfield Roadon mindketten gólt szereztek. Valószínűleg ott lesz a kezdők között Rivaldo is, aki pedig a Liverpool ellen kisebb térdsérülést szenvedett, és azóta nem is edzett együtt a többiekkel.

A Bilbao eddig idegenben sokkal jobban szerepelt, mint hazai pályán, hiszen a baszkok eddigi hat utazásukból négyszer elhozták a három pontot. Ha ugyanezt Barcelonában is meg tudnák tenni, az nem kis meglepetés lenne, különösen annak tekintetében, hogy a legutóbbi találkozójukon a Nou Campban a Barca 7-0-ra diadalmaskodott. A baszkok portása, Inaki Lafuente saját elmondása szerint biztos benne, hogy most nem fog hét gólt kapni, de a trénernek, Jupp Heynckesnek szebb emlékei vannak a Nou Campból, hiszen a Bilbao az ő vezérletével tudott utoljára nyerni Barcelonában - igaz, ez 1994-ben történt.

Ajánlat:

A spanyol bajnokság állása