Vágólapra másolva!
Az Ipswich Town gárdája két nappal korábban az UEFA-kupában az olasz Internazionalét győzte le 1-0-ra, de a csapat edzője, George Burley úgy érezte, hogy csapata további erősítésre szorul, elsősorban a csatársorban. Ennek érdekében igazolta le a Blackburn Rovers támadóját, Marcus Bentet 2,5 millió fontért, aki, úgy látszik, a szezon közbeni transzferekre specializálta magát, hiszen az elmúlt három idényben mindig klubot váltott a bajnokság közben.

Bent 1978. május 19-én született Hammersmithben, első egyesülete pedig a Brentford volt, amelynek színeiben már igen fiatalon bemutatkozhatott a felnőttek között. Az 1995-96-os bajnokságban 12 alkalommal vetették be, és ez is elég volt a számára ahhoz, hogy megszerezze első találatát.

A következő bajnokságban már alapembernek számított, de a góllövéssel még hadilábon állt, mindössze háromszor volt eredményes. Góljainak száma ezt követően ugyan növekedett, de így is meglepetést okozott, hogy 1997 nyarán az akkor másodosztályú Crystal Palace háromszázezer fontot fizetett érte. A londoni egyesületben Bent hozta korábbi formáját, első idényében öt gólig jutott, ám a következő bajnokság közepette elhagyta a csapatot, és a Port Vale-be szerződött, 375 ezer fontért.

Itt sem különösebben kápráztatta el a szurkolókat góllövő tudományával, hiszen mindössze egy gólt tudott elérni, de ennek ellenére az 1999-2000-es bajnokság közben a Sheffield United érdemesnek tartotta arra, hogy háromszázezer fontot fizessen érte. A Szablyások jól jártak vele, hiszen Bent itt végre elkezdte ontani a gólokat, az idény hátralévő részében 16 alkalommal volt eredményes. Vételára is alaposan megnőtt, hiszen egy évvel később a Blackburn Rovers már több mint kétmilliót adott ki érte.

A Roverst a legutóbbi idényben 11 találattal segítette hozzá a feljutáshoz, ám a Premier League-ben már nem tudott ilyen eredményesen futballozni, eleddig egyetlengólt sem szerzett, igaz, többnyire csak csereként vették számításba. Az Ipswichnél most mindenesetre úgy gondolják, hogy ő lehet a megoldás a csatárproblémáikra. Bent három és fél éves szerződést írt alá, és mivel még mindig nagyon fiatal, elméletben akár ki is töltheti ezt az időt a klubnál. Eddigi karrierje alapján azért erre nem érdemes mérget venni.

Korábban: