Vágólapra másolva!
Magyar szempontból egyedül a Hertha BSC együttese utazhat nyugodtan a hét végén bajnoki találkozóra, ugyanis ahhoz a Rostockhoz látogat, amellyel eddig négy alkalommal került szembe idegenben, és ebből az utolsó három találkozót meg is nyerte. Ráadásul, ha minden jól megy, még a sérüléséből felépült Király is elfoglalhatja helyét a berlini kapuban.

A német Bundesliga rangadójára vasárnap Dortmundban kerül sor, ahol a bajnokság 4. helyén álló hazaiak az előttük álló Kaiserslauternt fogadják. Tavaly 2-1-es 'Lautern-siker született, ám most talán a Dortmund van jobb passzban. Ugyan Reina, Kapetanovic és Addo mellé az izomproblémákkal küzdő Rosicky sem egészséges. A vendégeknél a szlovén Knavs Achilles-műtéten van túl, de a többi légiós közül a bolgár Hrisztov, a francia Djorkaeff és a svéd Pettersson is sérült.

A Schalke 04 a Werder Brement fogadja és a tavalyi 1-1 után nem kizárt, hogy most is megosztoznak a pontokon. Persze azért a hazai pálya előnyeit élvező gelsenkircheni együttes esélyesebb, noha Eigenrauch, Mpenza, valamint Agali sérült. A vendégeknél Lisztes remek formában van, a legutóbbi, Bayern elleni siker alkalmával a Kicker osztályzatai alapján a csapat harmadik legjobbja volt. Egyedül Barten térde rakoncátlankodik, s veszélyes helyzetben van a négy sárga lapos Frings, Herzog, Verlaat trió, akik újabb lap esetén egy mérkőzést kénytelenek lennének kihagyni.

Az Energie Cottbus a bajnokság 8. helyén álló Stuttgartott fogadja, az eredeti tervek a magyarok közül szerint egyedül Miriutával a kezdőcsapatban. Igaz, Sebők nem is tudna játszani, mivel sérült. Rajta kívül Micevski, Latoundji és Franklin maródi. Miriutának egyébként is vigyáznia kell, mert ha sárgát kap, jövő héten ő is a lelátóra kerül. A vendégeknél Todt és a térdműtétből lábadozó Schneider nem játszik.

A genfi 0-0 után a Hertha együttese legközelebb Rostockban lép pályára, ahol imád játszani, hiszen legutóbbi három bajnokiját megnyerte az észak-német kikötővárosban. A hazaiaknál Weilandt, Salou, Kovacec és Oswald nem játszik, míg a vendégcsapatban Konsztantinidisz, Alex Alves, Deisler és Nedzipi sérült, Maas pedig eltiltását tölti. Várhatóan Dárdai játszani fog, míg Király (aki a Servette ellen még nem védett) talán visszatérhet. Röber edző legalább is azt mondta, ha százszázalékos állapotban van, akkor ő kezd.

A 14. forduló párosítása

Szombat (mind 15.30):
Bayern München - 1. FC Nürnberg
VfL Wolfsburg - Mönchengladbach
Energie Cottbus - VfB Stuttgart
St. Pauli - 1. FC Köln
Bayer Leverkusen - Hamburg
Schalke 04 - Werder Bremen
Hansa Rostock - Hertha BSC

Vasárnap:
SC Freiburg - 1860 München (17.30)
Borussia Dortmund - 1. FC Kaiserslautern (18.00)

Pincési László