Vágólapra másolva!
Nem akármilyen rekordot mondhat magáénak a tegnapi naptól kezdve a cseh edző, Dusan Uhrin. A tréner, aki legnagyobb sikerét hazája válogatottjával érte el az 1996-os Európa-bajnokságon, azzal a kétes dicsőséggel rendelkezik, hogy két hét alatt két klubtól is távozott. Első állomáshelyét, az FK Teplicét önként hagyta ott, a másodiktól, az arab Al-Shababtól viszont menesztették - kevesebb mint tíz nap elteltével.

Uhrin a nyáron vette át a cseh Teplice irányítását, amely régóta szeretné megtörni a prágai egyesületek hegemóniáját Csehországban. A klub, amely a korábbi években rendre az élcsoportban szerepelt hazájában (emlékezhetünk, pár éve a Ferencvárost is kiverte az UEFA-kupából) a jelenlegi idényben meglehetősen rosszul áll, és jelenleg csak a 13. helyet foglalja el a tabellán. Ennek ellenére Uhrint nem akarták meneszteni, ám a szakvezető maga döntött úgy, hogy feláll a kispadról, nem is annyira a gyengébb szereplés, hanem, ahogyan ő fogalmazott, "a túl nagy stressz" miatt.

Ehhez képest némileg érthetetlen, hogy szinte azonnal elfogadta az Egyesült Arab Emírségek egyik klubjának, az Al-Shababnak az ajánlatát, hiszen jól tudhatta volna, hogy arrafelé elég egy-két rosszabb eredmény ahhoz, hogy kirúgják az embert. A szerződést végül november 13-án kötötték meg, és a trénernek nem sok ideje volt arra, hogy megismerkedjen új csapatával, hiszen egy nappal később már kezdődött is a bajnokság. Az első ellenfél a George Weah-val felálló Al-Jazira volt, amelytől 1-0-s vereséget szenvedett csapata, majd a következő körben a bajnoki címvédő Al-Aintól kapott 3-1-re az Al-Shabab. Ez elég is volt a klub vezetőségének ahhoz, hogy felállítsa Uhrint a kispadról - mindössze kilenc nappal a kinevezése után. "Ez a leghihetetlenebb dolog, amivel edzői pályafutásom alatt találkoztam" - nyilatkozta Uhrin, aki egyébként gyorsan újra munkát kaphat, mivel a szlovák szövetség szeretné megnyerni őt a válogatott irányítására.