Vágólapra másolva!
Menesztette edzőjét a horvát bajnokság élvonalában szereplő Hajduk Split együttese. A tavaly még bajnoki címet nyerő együttesnél azok után rúgták ki Nenad Gracan edzőt, hogy a csapat hazai pályán, a Horvát-kupa negyeddöntő mérkőzésen kikapott a Vartekstől. Az új tréner a világbajnoki bronzérmes Slaven Bilic lett.

A tavalyi horvát bajnokcsapat már a Bajnokok Ligájában sem villogott, hiszen a Ferencvároson még csak-csak túllépett (két 0-0-s mérkőzés után büntetőrúgásokkal), de a spanyol Real Mallorca már rágós falatnak bizonyult. Az utolsó csepp a pohárban a Horvát Kupában elszenvedett hazai vereség volt. A Hajduk a negyeddöntőben a Varteks Varasdintól kapott ki 3-1-re és ez Nenad Gracan állásába került. Az új tréner az egykori Everton és West Ham United sztár, a horvát válogatottal 1998-ben világbajnoki bronzérmet szerző Slaven Bilic lett.

"A csapat nagyon rosszul játszott, ezért ezt kellett tennünk" - mondta Josko Grgic, a klub elnöke. "Remélem, ez pozitív sokként éri majd a játékosokat. Ráadásul Gracan egyetértett velünk."

Bilic, aki eddig a klub elnökségi tagja volt, év végéig kapott megbízatást, ez idő alatt három bajnokit és a kupavisszavágót kell sikeresen megvívnia.

Pincési László

Korábban:

Stimac újabb botránya (2001. október 30.)