Vágólapra másolva!
Klement Tibor, a Matáv Compaq Sopron klubelnöke bár kért, nem kapott semmilyen  szabályértelmezést a Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottságának a Reszeli Soós Istvánra kirótt büntetéséről (a szakvezetőt első fokon 2002. március 4-ig eltiltották a labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől, ugyanis a Vasas elleni, november 3-i bajnokin meglökte a tartalék játékvezetőt).

Az ítélet "pontosítására" azért lett volna szüksége a klubnak, hogy munkajogi szempontból tisztában legyen vele: a döntés után milyen mértékben tud a szakvezető eleget tenni a szerződésében foglaltaknak, illetve hogy a határozat mennyire korlátozza a trénert feladatai ellátásában.

A testületi ülés - a Reszeli-ügy tárgyalásakor egyébként a soproni klubigazgató, Klement Tibor érintettsége okán elhagyta a tárgyalótermet - úgy döntött: nem foglal állást az eltiltásról. Az indoklás szerint ha ezt megtennék, akkor az befolyással lenne a másodfokú tárgyalás kimenetelére, tehát az ún. prejudikáció esete lépne fel.

Az ülést követően Klement konzultált Vörös Sándorral, a klubot üzemeltető gazdasági társaság felügyelőbizottságának az elnökével, és a következő döntést hozták: továbbra is Reszeli Soós István tarthatja az együttes edzéseit, ám a kispadra továbbra sem ülhet le, valamint nem nyilatkozhat a médiának. Ez addig lesz érvényben, amíg a határozat jogerős nem lesz. Az elsőfokú döntés ellen várhatóan a jövő héten fellebbez a Sopron vezetőedzője.

Botár László

Korábban: