Vágólapra másolva!
Noha még 3 forduló hátravan a labdarúgó NB I őszi idényéből, Füzi Ákos, az MTK középpályása az elmúlt hónapokat illetően pályafutása legjobb időszakát tudhatja maga mögött. Remekül futballozik a klubcsapatában, Gellei Imre kezdőként vette számításba a Macedónia elleni válogatott mérkőzésen, azaz elismertsége egyre inkább nő a sportágon belül. Az már külön szerencséje Füzinek, hogy a bal oldali középpálya hiányposzt a válogatottban, így tényleg csak rajta múlik, hogy megragad-e a nemzeti 11-ben. A kékek labdarúgójával a Videoton ellen 1-0-ra megnyert bajnoki után beszélgettünk a Hungária körúton.

- Úgy tűnt, mintha neheztelt volna edzőjére, amiért a 85. percben lecserélte.
- Á, nem voltam "pipa", igaz, azt a néhány percet még szívesen a pályán töltöttem volna. Tipikus taktikai csere volt.

- Egyetért azzal, hogy az MTK erejét híven jelzi, miszerint a csapat legnagyobb sztárja, Illés Béla hetek óta képességeihez mérten közepesen teljesít, mégis sorra nyerik a mérkőzéseket?
- Valóban, ez a csapat minőségét dicséri, hiszen a mostani MTK igen egységes társaság a pályán és azon kívül egyaránt. No meg szerencsére Illés Béla mellett akadnak meghatározónak mondható játékosok a keretben, akik képesek meccseket eldönteni.

- Ez igaz, ám a Videoton ellen nem igazán villogott az MTK.
- Viszont ez is az erőnket jelzi, hogy ilyen meccseket is sikerül megnyernünk. A második félidőben ugyanis nagyon visszaestünk, meg sem közelítettük a korábbi hetekben mutatott formánkat. A lényeg azonban a 3 pont, amit illik megbecsülni, hiszen tudjuk jól, a kapufáról nem mindig befelé pattan a labda.

- Ha már a Videotonnál tartunk, a fehérvári elöljárók a jövő csapatának tartják Várhidi Péter legénységét. A pályán belülről tapasztalva a "Vidi" játékát alá tudja támasztani ezt a megállapítást?
- Annyiban feltétlenül, hogy masszív ellenfél volt a Videoton, s bizony minden labdáért nagyon meg kellett küzdenünk. Tényleg megeshet, hogy szép jövő előtt áll a fehérvári együttes.

- Akárcsak Füzi Ákos, akinek karrierje ősszel "turbóra" váltott. Akadt már ilyen jó időszaka?
- Még soha. Egyértelműen ez volt életem legsikeresebb félidénye. Remélem, ez a lendület az MTK-ban és a válogatottban is kitart még jó néhány évig.

Bánki József

Korábban:

Őszi bajnok az MTK