Vágólapra másolva!
Romário, a brazil futball legeredményesebb aktív játékosa négy éve egy fillért sem kap klubjától - előbb a Flamengótól, majd most a Vasco da Gamától. Ezt a meglepő bejelentést a Radio Globónak nyilatkozva tette a 35 éves csatár.

"Gyakorlatilag négy éve minden ellenszolgáltatás nélkül futballozom, pedig higgyék el, minden hónap végén magam is szívesen felvenném a fizetésemet, mint bármely más dolgozó ember. Attól, hogy nem nyomorgok, még nyugodtan fizethetnének" - mondta a "Baixinho", azaz "Csöppség" néven becézett, valóban nem jegenyetermetű labdarúgó.

Pedig Romário megdolgozik a - ki nem fizetett - béréért. 2000-ben bajnokságot nyert a Vascóval, a góllövő listán második volt, a Mercosur-kupát is megnyerték, s ebben a sorozatban Romário lett a gólkirály. A csatár, akit 1994-ben a földkerekség legjobb labdarúgójának választottak, nem árulta el, mennyivel tartoznak neki. A napokban mindenesetre azt kérte a Vasco vezetőitől, hogy kössenek a részére biztosítást, arra az esetre, ha esetleg megsérülne.

Eurico Miranda, a Vasco elnöke elismeri, hogy "Romário nem kapja pontosan a fizetését" - ezt hívják az angolok understatementnek, mi pedig eufémizmusnak -, sőt, még azt is elárulja, hogy a sztár jókora összeget kölcsönzött a tönk szélére jutott klubnak, hogy az tudja fizetni többi játékosát és az alkalmazottait.

"Ha a Vascónak egy olyan szintű játékosra van szüksége, mint jómagam, akkor azt meg is kell tudni fizetni. Persze csak akkor, ha van pénze az egyesületnek" - véli Romário, és tökéletesen igaza van.

Romárionak egyébként fut egy pere a Rio de Janeiró-i munkaügyi bíróságon. Az alperes a Flamengo, a játékos korábbi klubja, amelytől négymillió dollár elmaradt fizetést követel a "Kicsi".