Vágólapra másolva!
Az MTK ezúttal a szokottnál halványabb produkcióval is begyűjtötte a három pontot, de kétség nem férhet hozzá, hogy a hátralévő három fordulótól függetlenül méltán zárt őszi elsőként Bognár György együttese.

Borsodi Liga, 19. forduló:
MTK -Videoton 1-0 (1-0)
Hungária krt., 1500 néző
vezette: Hanacsek
MTK: Hajdu - Komlósi, Smiljanic, Elek - Madar (Balaskó 56.), Zavadszky, Lazic, Illés, Füzi (Kanta 85.) - Ferenczi (Horváth 73.), Branezac
Videoton: Milinte - Kovács B., Pomper, Vilotic, Bekő - Szalai (Földes 71.), Komódi, Némedi, Tóth B. (Csató 32.), Hamar (Usvat 80.) - Gajic
gól: Ferenczi (18.)
sárga lap: Branezac (64.), illetve Kovács B. (29.)
kiállítva: Gajic (86.)

Hűvös időben, langyos tempó jellemezte a szerda esti MTK - elvileg rangadónak titulált - mérkőzés kezdeti fázisát. Az első tizenöt percben ugyanis annyi bedobás történt, mint amennyi egy kézilabda meccsen szokott előfordulni. Az őszi elsőségért hajtó MTK aztán beindult: előbb Zavadszky lőtt egy szép csel után mellé, majd a 17. percben Illés lövését védte látványosan Milinte, ám a fehérvári kapus pechjére a visszahulló labda a kapufáról Ferenczi elé pattant, aki nem hibázott (1-0).

Az MTK által kölcsönadott Végh helyett - köztudott, a kék-fehérek ellen ilyen esetben nem léphetnek pályára ezek a labdarúgók - a fehérvári kapuban álló Milintéről szóltak a következő percek is, aki előbb Ferenczi fejesét, majd Branezac sarkalását hárította éberen. Válaszként a Videoton első veszélyes akciójából - csak érdekességképpen, ez a helyzet a 39. percben történt - Csapó lövését ütötte ki Hajdu, az ismétlésből Hamar alig trafált mellé.

Szünet után valamivel élénkebben futballozott a vendégcsapat, Pomper szabadrúgását és Némethy közeli emelését kellett Hajdunak védenie - sikerrel tette mindkettőt. A 77. percben Illés szólója végén mentett ügyesen Milinte, tíz perccel később azonban a "Vidi" centerét veszítette, mivel Gajics hátulról történt buktatásért piros lapot kapott.

Bognár György (MTK): - Megérdemelten szereztük meg a három pontot, az első félidőben jól játszottunk, a másodikban viszont gyengén. Szünet után gondjaink akadtak az összjátékban, továbbá a játékvezetéssel is, hiszen a bíró akadályozta a folyamatos játékot. Ezzel a felfogássa csak női meccseket kellene vezetni. S ezt nem csak magunkra, hanem a Videotonra is értem, hiszen mindkét csapat kárára sokat tévedett a játékvezető.

Várhidi Péter (Videoton): - A meccs előtt is tudtuk, hogy a jó eredményhez a jó játék mellett szerencsére is szükségünk lesz. Azt hiszem, hatvan percig jól játszottunk, ám a szerencsével hadilábon álltunk. Ettől függetlenül emelt fővel távozhatunk az MTK otthonából, s bátran kijelenthetem, a Videoton a jövő csapata, amelyben sok örömük lehet még a fehérvári szurkolóknak.

Bánki József

Ajánlat: