Vágólapra másolva!

A C csoportban az erőviszonyok alapján a Real Madridnak nem jelenthet gondot az első két hely valamelyikének megszerzése, de a királyi gárdával kapcsolatban ebben az idényben nehéz bármit is megjósolni, még ha a BL-ben eddig viszonylag egyenletesen teljesítettek is a madridiak. Az első körben a spanyoloknak Prágába kell látogatniuk, és a Sparta elleni találkozó fő kérdése az: mit tud kezdeni Európa talán legjobban támadó alakulata az egyik legbiztosabban védekező csapattal?

A királyi gárdában elsősorban olyan futballisták szerepelnek, akik főleg a támadásban érzik otthon magukat, elég, ha csak Figóra, Zidane-ra vagy Raúlra gondolunk. A Sparta viszont a kontinens egyik legjobban védekező együttese, hiszen a BL-ben eddig mindössze három gólt kapott, hazája bajnokságában pedig 771 percen keresztül maradt érintetlen a hálója, ami egyben új cseh rekordot is jelentett. Jellemző még a prágaiakra az erős csapategység, hiszen a BL-meccseken szinte végig ugyanazzal a kezdő tizeneggyel léptek pályára, és az összeszokottság nagy segítség lehet az olyan világsztárok ellen, akik egyetlen megmozdulásukkal meccseket dönthetnek el.

A csoport másik mérkőzésén a Panathinaikosz és az FC Porto csap össze. A görögök eddig hazai pályán egyszer sem hibáztak, és most is győzelemre készülnek a portugálok ellen, akik öt mérkőzés óta nem nyertek, és most sem számíthatnak sok jóra. A hazai csapatban minden bizonnyal a kezdő tizenegyben szerepel a lengyel Emmanuel Olisadebe, akinek a neve rajta van a France Football által közzétett, az Aranylabdára kandidálókat tartalmazó listán, ám a hét végén csak csere volt csapata bajnoki találkozóján. A támadó szerint azonban semmi probléma nincsen közte és az athéniak mestere, Joannisz Kirasztasz között. A másik oldalon a kapus Ovcsinnyikov és Jorge Costa maradt otthon a trénerrel való nézeteltérésük miatt.

A D csoportban kis túlzással mindkét párosítás rangadó, hiszen a sorsolás szeszélye folytán négy, közel azonos erősségű (és rendkívül jó) csapat került össze. Az első körben közülük a Bayer Leverkusen a Juventushoz, míg az Arsenal a Deportivóhoz látogat. Utóbbi találkozó a spanyolok számára lehetőség lesz a visszavágásra, az angol együttes ugyanis az 1999-2000-es idényben az UEFA-kupától búcsúztatta a corunaiakat. A Depor mestere, Javier Irureta szokása szerint ismét alaposan megkavarja kezdő tizenegyét, és a hét végén, a bajnokságban győztes csapatot több helyen is megváltoztatja: a védelemben César és Hélder helyett Najbet és Donato szerepel majd, míg a Real Sociedad ellen mesterhármast szerzett Makaay helyén Diego Tristán kezdhet. Az Ágyúsok ebben az idényben a BL-ben idegenben mindhárom mérkőzésüket elveszítették, és Arsene Wenger szerint létfontosságú, hogy megszakítsák ezt a negatív szériát. Ez nem lesz könnyű, ráadásul a londoniak számára ezzel a találkozóval egy igencsak nehéz sorozat veszi kezdetét, amely során 14 nap alatt öt mérkőzést kell majd játszaniuk.

A Juventus-Bayer Leverkusen összecsapáson nehéz lenne megmondani, hogy melyik együttes esélyesebb, de az tény, hogy a németek jobb formában vannak, mint a torinóiak. A Leverkusen a hét végén átvette a vezetést a Bundesligában, amelyben 13 forduló után még mindig veretlen, ráadásul a világbajnoki kvalifikációt kiharcolt német válogatottban is öt leverkuseni futballista volt. A germánok egyedüli hiányzója Bernd Schneider lehet, aki az 1. FC Köln elleni bajnokin sérült meg, az ő helyén a magyar származású Zoltan Sebescen futballozhat. A Juve a hét végén hat nyeretlen bajnoki után végre be tudta gyűjteni a három pontot, de a csapat által nyújtott teljesítmény egyáltalán nem töltötte el elégedetlenséggel az edzőt, Marcello Lippit. A mesternek a kezdő tizenegy összeállításával is akadnak gondjai, hiszen a védelemből Lilian Thuram és Igor Tudor játéka bizonytalan, bár utóbbi valószínűleg vállalni tudja majd a szereplést.

Ajánlat:

A második csoportkör menetrendje

Korábban:

A Barca kipasszolta a Liverpoolt