Vágólapra másolva!
Az AC Milan nemrégiben edzőt váltott, Fatih Terim helyét Carlo Ancelotti foglalta el a kispadon, de a rossonerik az új trénerrel sem remekeltek a legutóbbi fordulóban a bajnokságban. A milánói együttes mindössze egy gól nélküli döntetlenre volt képes hazai pályán a Piacenza ellen, és mivel a meccsen a lelátón, sőt, később a Milan öltözőjében is látták felbukkanni Arrigo Sacchit, az olasz sajtóban azonnal felmerült a kérdés: lehet, hogy a háttérből ő irányítja a csapatot?

A kopasz mester volt a létrehozója a nyolcvanas évek végén egyeduralkodó milánói gárdának, amely a holland trióval (Van Bastennel, Rijkaarddal és Gullittal) a soraiban egymás után két BEK-et is nyert. Nem csak ezért tisztelik azonban Olaszországban, hanem azért is, mert új taktikájával, a zónavédekezéssel összeahangolt letámadásos játékkal új iskolát teremtett a világ labdarúgásában. Ennek az iskolának az egyik követője Ancelotti, aki sosem tagadta, hogy Sacchit tartja egyik mesterének. Milánóban azonban egyelőre még nem tudta teljesen végrehajtani elképzeléseit, igaz, eddig csak két hét állt a rendelkezésére.

A Piacenza elleni döntetlen mindenesetre jól mutatta, hogy egyelőre nem találja az ideális összeállítást és taktikát a Milannál, és Sacchi feltűnése a lelátón, majd az öltözőfolyosón azonnal beindította az újságírók fantáziáját. A klub alelnöke, Adriano Galliani szerint az összeállításért csak és kizárólag Ancelotti a felelős, ugyanakkor nem tagadta, hogy Sacchi tanácsadóként dolgozik az egyesületnél az ősz óta. "Rendszeresen megtárgyaljuk vele a csapat helyzetét, mert aggasztó, hogy a kiscsapatok ellen nem tudunk nyerni. Egymás után háromszor is döntetlent értünk el itthon olyan klubok ellen, mint a Venezia, a Bologna és a Piacenza. Ugyanakkor Ancelotti döntéseibe senki sem szól bele" - nyilatkozta Galliani.

A legnagyobb probléma jelenleg a csapaton belül az, hogy a nyáron szerződtetett Ruí Costa egyelőre sehogyan sem találja a helyét. A portugál játékmester Terim kifejezett kérésére érkezett Milánóba, de rögtön az első bajnokiján kézsérülést szenvedett, és egy hónapot ki kellett hagynia. Azóta sem lendült igazán játékba, és a híresztelések szerint a Milannál már bánják (különösen Sacchi), hogy olyan sok pénzt adtak ki érte. Ancelotti azonban igyekezett diplomatikus maradni az irányítóval kapcsolatban. "Ruí Costa nincs tökéletes erőállapotban, de ez érthető a sérülése után. Véleményem szerint nagy hasznára lesz még a Milannak, és az én feladatom, hogy megtaláljam a helyét a csapaton belül."

Korábban:

Kapaszkodik a Lazio