Vágólapra másolva!
A Valencia továbbra is őrzi veretlenségét a spanyol bajnokságban, de ismét csak döntetlenre volt képes, ezúttal hazai pályán a Tenerife ellen. Ennek az eredménynek köszönhetően- na meg a Deportivo Alavés hazai győzelmének a Celta Vigo felett - a vitóriai gárda lépett fel a tabella második helyére, ezzel története legjobb helyezését érve el a Primera Divisiónban.

Az Alavés UEFA-kupa-szereplését sokan csak kifutott eredménynek tartották, és különösen azután, hogy a nyáron három alapember is elhagyta a csapatot, mindenki azt gondolta, hogy a kiscsapat visszaesik a középmezőnybe. Azonban nem így történt, a vitóriaiak ugyanis szép lassan felkapaszkodtak a dobogó második fokára. Persze a szerencsével sem állnak hadilábon, hiszen a Celta Vigo ellen, akárcsak a múlt héten, egy igencsak mázlista góllal szerezték meg a győzelmet. Ezúttal Pablo lövése pattant meg olyan szerencsésen (illetve a kapus szempontjából szerencsétlenül), hogy a labda védhetetlenül vágódott a kapuba. A pár hete még az élen álló Celta Vigo ezzel sorozatban harmadik vereségét szenvedte el, és visszacsúszott a nyolcadik helyre.

A Valencia a 13. fordulót követően még mindig veretlen, a spanyol bajnokságban egyedüliként, de a Luis Casanova-stadion szurkolói ennek ellenére is elégedetlenül mehettek haza a Tenerife elleni bajnokiról, a hazai gárda erejéből ugyanis csak egy soványka gól nélküli döntetlenre futotta. A Héctor Cúpert követő edző, Rafa Benítez úgy látszik, átvette elődje taktikáját, amelynek elsődleges célja a vereség elkerülése. Pedig a Tenerifét nála jobban senki sem ismeri Spanyolországban, hiszen az előző idényben ő irányította a Kanári-szigeteki gárdát. Most azonban nem találta meg az ellenszerét a remekül futballozó vendégvédelemnek, igaz, arról már nem ő tehetett, hogy a csatárok (különösen Juan Sánchez) a legnagyobb lehetőségeket is elhibázták.

Az Espanyol a múlt héten két meglehetősen kétséges bírói ítélet miatt kapott ki Vitóriában, és a szurkolók most igen érdekes módját választották a tiltakozásnak: a Mallorca elleni meccs alatt a teljes bírói kar névsorát felírták egy transzparensre demonstrációképpen.

Az ötlet bejött, hiszen a meccs sípmestere, Megía Dávila "elfelejtett" tizenegyest adni a vendégeknek, amikor a hazai csapat támadója, Tamudo kézzel mentett a gólvonalon.

Nem járt ilyen jól a bíróval a Rayo Vallecano, amely az idény legfurcsább tizenegyesét szenvedte el a Betis otthonában. 1-0-s hazai vezetésnél, amikor a madridiak már csak tíz emberrel játszottak, Denílson húzott el a szélen, ám mielőtt középre adott volna, jól láthatóan kivezette a labdát az alapvonalon. A vendégek védője, a francia Hernandez ennek megfelelően kézzel lehúzta a beadást, gondolván, úgyis kirúgás következik, azonban legnagyobb megrökönyödésére a bíró, Undiano Mallenco kezezés miatt tizenegyest ítélt, a játékosnak pedig sárga lapot adott.