Vágólapra másolva!
A sikertelen vb-kvalifikáció ellenére is bízom Hagiban - mondta Mircea Sandu a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) hétfői sajtóértekezletén. A szövetség elnöke minden kételyt eloszlatva kijelentette, nem tervez edzőcserét a válogatott élén, és ha Gheorghe Hagi is úgy akarja, továbbra is szabad kezet kap a nemzeti gárda irányításában.

"Hagi játékosként szerzett tapasztalatait nem szabad összetévesztenünk az edzői tapasztalatokkal" - mondta az elnök. "Vegyük figyelembe, hogy edzői pályafutása elején van, és én bízom benne, hogy az elkövetkező hónapokban elsajátítja azokat az elméleti ismereteket, amelyeket majd a gyakorlatban hasznosítani tud." Mircea Sandu bevallotta, hogy annak idején, amikor Hagi átvette a válogatott irányítását, felajánlotta a kapitánynak, dolgozzon együtt egy tapasztalt szakemberrel, ám Hagi határozottan kijelentette: kimondottan csak vezetőedzői minőségben hajlandó dolgozni a válogatott élén.

Mircea Sandu elmondása szerint Hagi szerdán fogja benyújtani jelentését a román-szlovén kettős találkozóról a FRF Végrehajtó Bizottsága elé, ám az elnök még ennek előtte szeretne beszélgetni a szövetségi kapitánnyal, hogy tisztázzák az esetleges félreértéseket, és megbeszéljék terveiket a jövőre nézve. Az elnök biztosítani szeretné a kapitányt, hogy a jövőben szorosabb lesz a kapcsolat és az együttműködés a klubok, a szövetség és a kapitány között. "Hagi szerződésében nincs kitétel arra nézve, hogy a sikertelen vb-kvalifikáció esetén újratárgyaljuk a megállapodást" - mondta Sandu, majd a hozzá intézett kérdésekre válaszolva hozzátette: Hagi fizetése a FRF kétmillió dolláros költségvetésének mintegy tíz százalékát teszi ki.

A FRF elnöke szerint a válogatott téli programját nem befolyásolja a sikertelen pótselejtező, bár egy-két apróságban valószínűleg változni fog a menetrend. Az viszont biztos, hogy a válogatott egyhetes portugál vagy spanyol edzőtáborozáson vesz részt, majd február 13-án a francia válogatottal találkozik, és áprilisban valószínűleg Lengyelországgal játszik barátságos mérkőzést.

Balla István