Vágólapra másolva!

"Az a célunk, hogy a Bajnokok Ligája tízéves történetében mi legyünk az elsők, akik megvédik címüket" - mondta Hitzfeld. "Kedden muszáj nyernünk, mert azután két idegenbeli mérkőzés következik, és szeretnénk nyugodtan készülni azokra. A Werder Bremen elleni szombati vereség kellőképpen felbosszantotta a játékosokat. Effenberggel megverjük manchesteri barátainkat."

"A válogatott megmutatta, hogy a müncheni Olimpiai-stadionban is le lehet győzni a németeket. Egyre jobb formába lendülünk, ráadásul a középpályán ismét számíthatok Roy Keane-re. Így nem kérdéses, hogy mi nyerünk. Az előző kiírásban a münchenieknek volt szerencséjük, ezúttal mindenki számára egyértelművé tesszük, hogy mi vagyunk a jobbak." - mondta Fergusson.

A két együttes képviselői a találkozó előtt közösen emlékeznek meg a 43 évvel ezelőtti repülőgép-szerencsétlenség áldozatairól.

A Manchester United 1958. február 6-án a Crvena zvezda elleni, belgrádi BEK-negyeddöntőről tartott hazafelé. Az együttest szállító repülőgép a müncheni pihenőt követően, a felszálláskor a kifutópálya végén a jéggé dermedt hóba csapódott. A balesetben huszonnégy utas, köztük nyolc játékos vesztette életét.

Kedden Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern alelnöke és az egyik túlélő, Bobby Charlton, a Manchester United tiszteletbeli igazgatója koszorúzza meg a szerencsétlenség után felállított emlékművet.