Vágólapra másolva!
Vasárnap délután véget értek a küzdelmek a szolnoki kontinensviadalon, ahogy várható volt, a csehek és a szlovákok vitték a prímet, az előbbiek egy, míg az utóbbiak két aranyérmet könyvelhettek el. A mieinknek ezúttal nem jutott az érmekből.

Korán keltek a versenyzők és a nézők egyaránt, hiszen már reggel 9 órakor pattogott a labda az Eb helyszínén, a szolnoki Olaj-csarnokban. Az első párban Pál Tamás lépett pályára a svájci Brülhart ellen az ötödik helyért, Tamás simán hozta mindkét szettet. Párosban és hármasban egyaránt a bronzcsatában volt érdekelt a magyar válogatott, a várva várt medáliák elmaradtak, ugyanis a románok mindkét számban jobbnak bizonyultak a mieinknél. Párosban legalább sikerült játszmát rabolniuk Pintéréknek, ám hármasban még ahhoz sem volt szerencséjük, sima vereséget szenvedett nemzeti csapatunk keleti
szomszédainktól.

Zoufal Nándor szövetségi kapitány: "Remek dolog volt, hogy újra Európa-bajnokságot rendezhetett Szolnok városa, elmaradtunk azonban a várakozástól, ugyanis egy éremmel mindenképpen számoltunk. Most az ellendrukkernek lett igazuk, nem annak a többszáz magyarnak, akik szurkoltak nekünk. Egyértelmű, hogy a csehek és a szlovákok kimagaslanak a mezőnyből, ám jobb koncentrálással és némi szerencsével előrébb is végezhettek volna csapataink."

Délutánra megteltek a lelátók, hiszen a finálék következtek - nagyon sokan érkeztek Szlovákiából és Csehországból is. Az egyesek csatájában is megismétlődött a három évvel ezelőtti világbajnoki döntő, és ugyanúgy alakult a végeredmény, mint akkor, hiszen Marian Zigala Szlovákiából jó néhány káprázatos labdamenetet követően legyőzte a cseh Petr Bubniakot 2:1 arányban. A folytatásban a párosok csatája következett, ott igazából az első szett hozott fantasztikus meccset a csehek és a szlovákok között, nos,
az előbbiek 17:15-re nyerték az első, majd a következő játszmát jóval könnyebben 11:7-re, így megvédték Európa-bajnoki címüket. Hármasban - jóval kisebb küzdelemben - 11:3-ra, illetve 11:4-re hozták a szetteket, győztek a csehek.

Eredmények:

Egyes:
1. Szlovákia (Marian Zigala)
2. Csehország (Petr Bubniak)
3. Románia (Florin Purice)
... 5. Magyarország (Pál Tamás)

Páros:
1. Csehország (Jiri Dvorák, Josef Tirpak, Karel Blaha)
2. Szlovákia (Patrik Perun, Stefan Forrai, Marek Novosad)
3. Románia (Florin Purice, Cátálin Onutu, Ciprian Ivancu)
4. Magyarország (Dienes Tivadar, Pintér Balázs, Ács Károly).

Hármas:
1. Csehország (Jiri Suchy, Martin Suchy, Martin Kopeczky, Pavel Smacek, Miroslav Fritz)
2. Szlovákia (Patrik Perun, Martin Perun, Jancho Van, Richard Makara, Stefan Forrai)
3. Románia (Daniel Sásárman, Cátálin Onutu, Tabarcea Petre, Cristian Eparu, Georgel Bobis)
4. Magyarország (Tatár Péter, Királyvölgyi László, Dienes Tivadar, Juhász Tibor, Szigeti Béla).

Varga Csaba