Vágólapra másolva!
Az első hely volt a tét a spanyol bajnokság tizenharmadik fordulójának szombati mérkőzésein, és az ezen a napon pályára lépő együttesek közül csak a Barcelona nem tudta begyűjteni a három pontot. A katalánok erejéből csak egy sovány gól nélküli döntetlenre futotta Las Palmason, míg a Real Madrid és a Deportivo begyűjtötte a három pontot hazai pályán. Utóbbi ezzel megerősítette helyét a tabella élén.

A Barcából hiányzott a legnagyobb sztár, a brazil Rivaldo, mégpedig azért, hogy ki tudja pihenni magát a keddi, Liverpool elleni BL-mérkőzésre. Rajta kívül azonban mindenki ott volt a vendégeknél, a sérüléséből nemrég felépült Marc Overmars és Luis Enrique is a kezdő tizenegyben kapott helyet, ám a Barca az első játékrészben nem tudott mit kezdeni a kapuja elé kettős védőfalat húzó hazaiakkal. A nagyobb helyzetek inkább a Las Palmas előtt adódtak, de azért a hazai kapusnak, Nacho Gonzáleznek is kellett egy nagyot védenie nem sokkal a szünet előtt.

A második játékrészben sem változott sokat a helyzet és Carles Rexach, a Barca mestere igyekezett cserékkel felrázni együttesét, de sem a rendkívül gyengén futballozó Overmars helyére beálló Gabri, sem pedig a Luis Enriquét váltó Geovanni nem tudott új lendületet adni a csapatnak. A Kluivert helyére beálló Fábio Rochembacknak voltak bíztató megmozdulásai, ám a holland lecserélésével egyedül Saviola maradt elöl, és egyedül nem tudott sok mindent kezdeni a kőkemény hazai védelemmel. A mérkőzés így nem hozott gólt, de a leggyengébb teljesítményt minden bizonnyal a bíró, López Nieto mutatta: a nemzetközi játékvezető két tiszta tizenegyest nem adott meg: egyiket az egyik, a másikat a másik oldalon.

A Real Madrid ezzel szemben begyűjtötte a három pontot, ami a múlt heti, Real Zaragoza elleni vereség után rá is fért a csapatra. Vicente del Bosque mester az előzetes várakozásokkal ellentétben Iván Helguera kedvéért kihagyta a kezdők közül a remek formában lévő Steve McManamant. A trénernek nem ez volt az egyetlen váratlan húzása: Raúlt visszavonta a középpályára, és így egyedül Fernando Morientes volt elöl. Ez bejött, hiszen a az első órában kiválóan futballozó madridiak mindkét találatát a kilences számmal játszó középcsatár szerezte. Az utolsó percekben, Moisés szépítése után azért kicsit izgulnia kellett a Bérnabeu közönségének, de a három pont végül Madridban maradt.

A Deportivónál a múlt heti, Tenerife elleni vereséget követően több változás is volt a kezdő tizenegyben, Irureta mester szinte a teljes csapatot kicserélte. Mint kiderült, a legfontosabb váltás az volt, hogy a góllövőlista élén álló Diego Tristán helyett a holland Roy Makaay kezdett, hiszen a támadó mesterhármassal biztosította be együttese számára a három pontot. Ugyan a vezetést a vendég Real Sociedad szerezte meg Xabi Alonso harminc méteres bombájával, a hazai együttes Makaaynak köszönhetően megfordította a találkozót, és Iruretának most főhet a feje: kit játszasson a következő meccsen a két remek formában lévő csatár közül?

Primera Division, eredmények:
Real Madrid - Sevilla 2-1 (1-1)
gól: Morientes (42., 53.), illetve Moises (30.)

Deportivo La Coruna - Real Sociedad 3-1 (1-1)
gól: Makaay (36., 56., 74.), illetve Alonso (8.)

Las Palmas - Barcelona 0-0

Korábban:

A ligaelsőség a tét