Vágólapra másolva!

Lábteniszben éremközelben a magyarok

A pénteki nyitányt követően ismét benépesült a szolnoki Olaj-csarnok, ahol folytatódtak a kontinens viadal küzdelmei. Jó hír, hogy a magyarok képviselői közül a páros és a hármas válogatott egyaránt az éremért küzdhet a vasárnapi zárónapon.

A szombati program a párosok mérkőzéseivel folytatódott. A magyarok az elődöntőben a világbajnok szlovákokkal kerültek szembe, mint ahogy várható volt, érvényesült a papírforma, 2-0 arányban nyertek a szlovákok a Pintér Balázs-Dienes Tivadar összeállítású magyar duó ellen. Így a szlovákok a csehekkel játszhatnak a fináléban, számunkra pedig a bronzcsata maradt, méghozzá vasárnap délelőtt Románia válogatottjával szemben.

Ezek után következett az Európa-bajnokság hivatalos megnyitója, melyen Alfred Meyer, a nemzetközi szövetség elnöke köszöntötte a résztvevőket és máris megköszönte a rendezőknek a szervezést, hiszen bőven kapott visszajelzést arról, hogy a csapatok elégedettek. Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere örömmel konstatálta, hogy az 1998-as világbajnokság után újabb komoly rendezvénynek ad otthont a megyeszékhely. Reméli, hogy a játékosoknak és szurkolóknak hasonló, szép élményekben lesz részük, mint három évvel ezelőtt.

A megnyitót követően a hármasok vették birtokukba a küzdőteret, a magyar válogatott ( Tatár Péter, Királyvölgyi László, Szigeti Béla, Vincze Zoltán, Dienes Tivadar ) jó kis bemelegítő derbiket vívott az osztrákok, valamint a svájciak ellen, melyek után egyaránt győzelemmel vonulhatott le a pályáról.

A csoportdöntőben talán az Eb legjobb meccsét produkálták a mieink a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes csehekkel szemben. Az első játszmát a vendégek nyerték, ám a következő szettben a nem csak küzdő, de jól is játszó válogatottunk 11-9-re verte vetélytársát.

A döntő harmadik szettben talán egy kicsit megelégedtek a mieink, a csehek pedig biztosan nyertek 11-4-re, és ezzel ők lettek a csoportgyőztesek. Így ők majd a románokkal, honfitársaink pedig a szlovákokkal találkoznak az elődöntőben.

Zoufal Nándor szövetségi kapitány: "Bár nem sikerült a bravúr, de nem égtünk meg, azt megjegyezném, hogy a harmadik játszmában több tüzet vártam a fiúktól, de remélem, vasárnap az érmes meccseken újra lesz okunk örülni."

Vasárnapi program
8. 00: egyes, páros, hármas helyosztók.
12. 00: közönségjátékok, tánc, aebrobik, fitnesz és rock and roll bemutatók, sztárvendég a Fiesta együttes
14. 00: az egyes, a páros, és a hármas számok döntői.
17. 00: Ünnepélyes eredményhirdetés.

Varga Csaba