Vágólapra másolva!
 A Lazio labdarúgócsapatának vezetői döbbenten értesültek a holland válogatott Jaap Stam pozitív doppingtesztjéről és a játékos ártatlanságát hangoztatják.

"Elképzelhetetlennek tartom, hogy Jaap bármit is szedett volna" - mondta Sergio Cragnotti klubelnök. "Állítólag az október 13-i, Atalanta elleni meccsünk után bukott meg a vizsgálaton. Ez azért lep meg, mert négy nappal később mi is ellenőriztük a keret tagjait és mindenkinek negatív lett a lelete.

Andrea Campi, a Lazio orvosa sem érti az esetet. "A futballisták ásványi sókat és táplálék-kiegészítőket kapnak, melyek összetételét mindig nagyon alaposan ellenőrizzük. Szerintem valami félreértés történhetett, Stam ártatlan, ebben egész biztos vagyok."

Olaszországban tavaly a Lazio portugál védője, Fernando Couto és a Juventus holland középpályása, Edgar Davids szervezetében mutattak ki doppingszert. Fellebbezésük után mindketten négy-négy hónapos eltiltást kaptak. Ugyanennyi ideig nem léphetett pályára Frank de Boer, az FC Barcelona holland hátvédje, akinél a többiekhez hasonlóan a vizsgálatok során az anabolikus szteroidok közé tartozó nandrolont találtak.

Az UEFA fellebbviteli bizottsága az enyhe büntetéseket minden alkalommal azzal indokolta, hogy nem történt szándékos szabálysértés, a nandrolon a táplálék-kiegészítők fogyasztásával került a futballisták szervezetébe.

Stam játékjogát felfüggesztették, büntetéséről a B-próba elvégzése után döntenek. A védőt augusztusban a Manchester Unitedtől 21,77 millió dollárért vásárolta meg a római klub.