Vágólapra másolva!
A 13. forduló következik a spanyol bajnokságban, és a Bajnokok Ligájában érdekelt együttesek számára már szombaton kiderül, hogy ez a szám szerencsét vagy pechet hoznak a számukra. A Real Madrid számára létfontosságú a hazai győzelem a Sevilla ellen, míg a Barcelona és a Deportivo az első hely megszerzését, illetve megtartását tűzte ki célul maga elé.

Fotó: Reuters
Diego Tristanék győzelemmel az élen maradhatnak

A Deportivo ugyancsak vereséget szenvedett az előző fordulóban, mégpedig a sereghajtó Tenerifétől, és a corunai együttessel már másodszor fordult elő ebben a bajnokságban, hogy a tabella utolsó helyezettjétől kap ki. A szurkolók haja ezek után minden bizonnyal égnek áll annak tudatában, hogy a Depor ellenfele most az utolsó előtti helyen álló Real Sociedad lesz, amely ráadásul legutóbbi három bajnokiját megnyerte. A listavezető edzője, Javier Irureta alaposan felbőszülhetett a múlt heti vereségen, hiszen a kezdő csapatból mindössze négyen maradtak meg: a kapus Molinán kívül Capdevila, Helder és Amavisca. Bekerült viszont a szurkolók kedvence, a brazil Djalminha, aki ebben az idényben a bajnokságban még egyszer sem kezdett, és éppen ezért már a távozás gondolatával foglalkozott. A másik oldalon bíznak abban, hogy a baszk gárda sorozatban negyedik meccsét is meg tudja nyerni, és feljebb kapaszkodik a tabellán. A vendégek mestere, a walesi John Toshack számára mindenesetre nem lesz ismeretlen a Riazór-stadion, hiszen korábban éveken keresztül volt a Deportivo edzője.

A Barcelona a múlt héten a Valladolid elleni hazai, 4-0-s győzelmével valamelyest kiköszörülte a Real elleni vereség okozta csorbát, de annak a diadalnak csak akkor lesz igazi értéke, ha a katalánok most is nyerni tudnak. Márpedig ez nem lesz egyszerű, hiszen ellenfelük, a Las Palmas híres arról, hogy hazai pályán megkeseríti a sztárcsapatok életét, ebben az idényben már a Real Madridot és a Celta Vigót is egyaránt 4-2-re verték. A Barcánál a brazil szupersztár, Rivaldo pihenőt kapott, hogy a keddi, Liverpool elleni BL-meccsre feltöltődjön, így a támadósor vezetése az argentin Javier Saviolára marad. Rá egyelőre nem lehet panasz, hiszen már hat gólnál tart a bajnokságban. További jó hír a Barca-drukkerek számára, hogy Luis Enrique és Cocu is felépült sérüléséből, és így mindketten a kezdő tizenegyben kaphatnak helyet.