Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-bajnokság 18. fordulójának nagy kérdése, hogy az utóbbi nyolc fordulóban mindössze három pontot gyűjtő Ferencváros rossz szériája megszakad-e vagy folytatódik a Haladás hazai menetelése. Az igazi rangadón az Újpest a Zalaegerszeget fogadja, míg a tabella harmadik helyezettje, a Videoton a Győrrel meccsel.

A hazai bajnokság meglepetéscsapata, a Videoton az ezer sebből vérző Győrt fogadja. Győzelmi esélyekkel, mert egyrészt a tabellán elfoglalt helyek alapján ez a realitás, másrészt az ETO-ban többen sérüléssel bajlódnak. A hetekkel korábban bokaszalag-sérülést szenvedő Károlyi már-már felépül, amikor egy edzésen ismét megsérült, de nem egészséges a szinték bokaproblémákkal küzdő Baumgartner sem. Szanyónak az Achillese fáj, és Mracskó, valamint Vayer is kihagyott néhány edzést. Jó hír, hogy Vasas letöltötte büntetését. A hazai együttesben nincsen sérült, így Várhidi Péter nyugodtan várhatja az összecsapást.

A Ferencváros emberemlékezet óta nem nyert bajnoki találkozót, és bizony az elmúlt nyolc összecsapáson szerzett 3 pont méltatlan a csapathoz. Önbizalom-növelő összecsapásként a héten a Vác ellen már sikerült a győzelem, így Csank János reméli, a gárda összekapja magát a szombathelyi zöld-fehér rangadóra. Gera még sérült, de Keller akár a kezdőcsapatban is szerepet kaphat. A Haladás ingadozó teljesítményének egyik alappillére az otthoni jó szereplés: érzékletes példa, hogy Preisingerék több pontot szereztek a Rohonci úton, mint Lipcseiék az Üllőin. A vasiak védelméből Flavio Pim és Takács Béla, a középpályáról pedig Fred hiányzik majd.

Tavaly 3-0-ra nyert az Újpest hazai környezetben a Zalaegerszeg ellen, és most is a lilák az esélyesebbek. Sérült egyik oldalon nincs, így az újonnan átadott stadion első, komolyabb rangadóján jó mérkőzés várható.

A 18. forduló párosítása
November 17., szombat
Dunaferr - Vasas 13.00
Sopron - MTK 13.00
Kispest - DVSC 13.00
Videoton - Győr 16.00
Haladás - FTC (m1) 16.20
November 18., vasárnap
Újpest - ZTE (Sport1) 18.00

Pincési László