Vágólapra másolva!
Négy mérkőzésre szóló eltiltást kapott Alekszander Mosztovoj. A spanyol Celta Vigo orosz válogatott labdarúgója az Athletic Bilbao elleni bajnoki találkozót követően az öltözőben "megtámadta" a játékvezetőt, és gyalázkodó hangnemben beszélt vele.

Moszotvojt egy hónapon belül másodszor büntették meg. Először a FIFA tiltotta el egy találkozóról és büntette meg 2000 fontra, miután a Szlovénia elleni vb-selejtezőn "agresszív viselkedéssel" vette tudomásul az Oroszország ellen megítélt büntetőt.

A mostani kirohanást a Celta Bilbao elleni vesztes mérkőzése után intézte a bíró ellen. A fegyelmi bizottság előtt Jesus Tellez Sanchez játékvezető elmondta, hogy Mosztovoj berontott az öltözőbe és dühös tirádák közepette "lekurafizta" őt.

Mosztovoj bocsánatot kért viselkedése miatt, de úgy érezte, a 3-2-es vereség után el kell mondania a véleményét. "Csapatkapitányként úgy érzem, megillet a jog, hogy elmondjam a véleményem" - mondta a középpályás az orosz Sport Expressnek nyilatkozva. "Dühös voltam, mert a Celta a bajnokság egyik legsportszerűbb csapata, mégis tucatjával kapjuk a sárga lapokat."

Mosztovoj büntetése négy bajnoki mérkőzésről való eltiltás lett, határozott a spanyol szövetség.

Pincési László