Vágólapra másolva!
Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya minden játékosával elégedett volt a Macedónia elleni 5-0-s győzelem után. A szakember ugyanakkor hozzátette: a sikert nem szabad túlértékelni, a végső cél eléréséhez, a nemzetközi szinten is erős csapat kialakításához még nagyon hosszú utat kell megtenni.

"A találkozón a játékosok betartották az utasításaimat, a maximumot hozták ki magukból. Nagyon kellett ez a győzelem, örülök, hogy ismét egymásra talált a közönség és a csapat" - mondta Gellei.

"Fantasztikusan játszottunk, a továbbiakban a célunk az, hogy a szeptemberben kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkön mindenkinek méltó ellenfelei legyünk. Ennek eléréséhez még rengeteg munka vár ránk. Biztos szenvedünk majd vereségeket is, de az olaszok elleni vb-selejtező is megmutatta, hogy ha elszántan küzdünk, mindenki kihozza magából a maximumot, akkor a botlásokat is elnézi nekünk a közvélemény. Úgy kell hajtani, hogy egyetlen összecsapás után se lehessen bírálni a hozzáállást."

A szakvezető külön kiemelte Lisztes Krisztián teljesítményét: "Két gólján kívül végig remekül fogta össze az együttest, igazi vezéregyéniség volt a pályán. Az utóbbi időben rengeteg kritika, támadás érte, nagyon szeretett volna bizonyítani. Talán ennek volt az oka, hogy az elején kicsit túlpörgött, sárga lapja után is sokat szabálytalankodott. A szünetben arra kértem, hogy legyen egy kicsit óvatosabb, a második félidőben már nem is volt probléma."

A kapitány szerint a macedónok nagyon kemény ellenfelek voltak: "Agresszíven, jól játszottak. Az első 45 percben többet kezdeményeztek. Biztonságos védekezést kértem a játékosoktól, de az nem szerepelt a terveink között, hogy ennyire beszorulunk a saját térfelünkre. A két gólunk sem törte meg az ellenállásukat, csak a harmadik találatunk után éreztem úgy, hogy feladták a meccset."

Gellei eredetileg nem tervezte, hogy mindenkinek lehetőséget ad, de végül senkinek sem kellett a kispadról végignéznie a találkozót. "A barátságos meccseken is nagyon fontos az eredmény, ezért nem lehet össze-vissza cserélgetni. Szerencsére úgy alakultak az események, hogy mindenki játszhatott. Nagyon örülök az újpesti Tokody Tibor fantasztikus bemutatkozásának. Már az utánpótláscsapatnak is meghatározó játékosa volt és a felnőttek között sem vallott szégyent. Számára is örök emlék marad, hogy első válogatott meccsén, éppen a Megyeri úton, egy perccel a beállása után gólt lőtt."

Sebők Vilmos könnyebb vállsérülést szenvedett a Macedónia ellen. Az Energie Cottbus labdarúgócsapatának védője Lejkó Dezső szerint a hétvégi fordulóban valószínűleg nem léphet pályára.

"Szerencsére nem történt komoly baj, Sebők csak zúzódást szenvedett" - tájékoztatta a válogatott orvosa. "Abban maradtunk, hogy Cottbusban is megvizsgáltatja magát. Szerintem a hétvégén nem játszhat, de erről majd a német orvosok döntenek."

Sebőköt az 53. percben le kellett cserélni. A cottbusiak a Bundesliga 13. fordulójában vasárnap az újonc Borussia Mönchengladbachhoz látogatnak.

Az A-válogatott legközelebb februárban egy ciprusi négyes tornán vesz részt: 11-én Csehországgal játszik és az eredménytől függően két nappal később Ciprus vagy Svájc következik.

A kapitány bízik benne, hogy talán még idén sikerül a ligaválogatott részére lekötni egy találkozót. Ebben a csapatban a magyar bajnokságban jó teljesítményt nyújtók jutnának játéklehetőséghez.

Ajánlat:

A válogatott idei mérlege

Korábban.

Gellei csapatát taps, az új stadiont tűzijáték köszöntötte