Vágólapra másolva!
Az utánpótlás Európa-bajnokság nyolcaddöntőinek már a visszavágóját rendezték meg, és öt együttes máris elkezdheti a készülést a jövő év májusában megrendezésre kerülő nyolcas döntőre. A búcsúzók között szerepel többek között Spanyolország és Hollandia is, akik hagyományosan jól szoktak szerepelni az utánpótlás-viadalokon, most azonban legyőzőre találtak.

A holland gárda az angolokkal mérte össze erejét, és az első meccsen, Hollandiában megszületett 2-2-es döntetlen után a britek számítottak esélyesebbnek, különösen annak fényében, hogy válogatottjuk rendkívül erős, a kezdő tizenegyben csupa olyan játékos szerepelt, akik rendszeresen kezdők a Premier League-ben.

Az Oranje leginkább legnagyobb sztárjában, az Ajax középpályásában, Rafael van der Vartban bízott, aki az első félidőben valóban kiválóan futballozott, ám hiába adott többször is remek passzt csapattársainak, azok nem tudtak kifogni az angolok portásán, Chris Kirklanden. A második félidő közepén aztán az angolok megszerezték a vezetést: a már a nagyválogatottban is megfordult Michael Carrick értékesítette Shola Ameobi beadását. Az utolsó negyedórában a vendégek mindent egy lapra feltéve támadtak, ám Kirkland (akit a meccs legjobbjának választottak meg) bravúrok sorozatát mutatta be.

Nagy rangadónak ígérkezett a portugál és a spanyol együttes párviadala is, ahol a visszavágót a hispánok kezdték egygólos előnnyel. Ennek megfelelően az első félidőben szinte csak a védekezéssel törődtek, de így is kapusuknak, a barcelonai Reinának köszönhették, hogy a szünetben még mindig 0-0 volt az állást. A második játékrészben kicsit eldurvult a meccs, amit jól mutat, hogy 45 perc alatt a bírónak nyolc sárga lapot kellett felmutatnia, és a spanyolok csatára, Pablo a kiállítás sorsára jutott. A labdarúgással azért a hazaiak foglalkoztak jobban, és az egykoron Spanyolországban, az Atlético Madridban is megfordult Hugo Leal találatával kiverték a spanyolokat.

A legjobb nyolc között ott van még a görög válogatott, amely az első meccsen a törökök ellen aratott háromgólos győzelmet követően a visszavágón már csak arra vigyázott, hogy maradjon valamennyi az előnyéből, a belgák, akiknek sikerült ledolgozniuk az első meccsen összeszedett egygólos hátrányt a svédek ellen, és így történetük során először jutottak ilyen messzire utánpótlás-szinten, valamint a csehek, akinek egy gól nélküli döntetlen is elég volt hazai pályán a horvátok ellen.

Eredmények:
Belgium - Svédország 2-0
gól:
De Wilde (8.), Van Dooren (21.)
Továbbjutó: Belgium 4-3-mal
Anglia - Hollandia 1-0
gól:
Carrick (72.)
Tj.: Anglia 3-2-vel
Törökörszág - Görögország 2-1
gól:
Akin (9.), Ismail (11-esből 79.), ill. Nasztosz (58.)
Tj.: Görögország 4-2-vel
Csehország - Horvátország 0-0
Tj.:
Csehország 1-1-gyel, idegenben rúgott góllal
Portugália - Spanyolország 1-0
gól:
Hugo Leal (77.)
kiállítva: Pablo (Spanyolország, 87.)
Tj.: Portugália 2-2-vel, idegenben rúgott góllal.

Szerdán játsszák: Olaszország-Lengyelország, Franciaország-Románia, Svájc-Ukrajna.

Korábban:

Bivalyerős francia és olasz futballutánpótlás