Vágólapra másolva!
A német Hertha BSC magyar válogatott labdarúgója, Dárdai Pál iránt az olasz Juventus érdeklődik. Noha minden érintett cáfolta a hírt, a Yahoo olasz kiadása szerint a dolog valóban komoly.

Az olasz Calciomercato repítette fel először a hírt (később a Calciatori is megerősítette): Dárdai után a Juventus érdeklődik. A lap szakírója tudni vélte, hogy ugyan a Juve első számú kiszemeltje a perugiai Davide Baiocco, ám ha nem jönne össze a szerződtetése, akkor helyére a Hertha magyar válogatott középpályása kerülne előtérbe. A cikk megemlíti, hogy a Hertha-Juventus kapcsolat révén korábban felmerült Marko Rehmer, sőt a nyáron távozó Edwin Van der Sar kapus helyett Király Gábor neve is. A Magyar Nemzet érdeklődésére a "pletykát" olasz és német részről is cáfolták...

A Yahoo azonban kedd reggel 8 óra 11 perckor egy velős, kétmondatos hírben tudatta: a Juventus Dárdait akarja! "A Juventus erősen érdeklődik a Hertha Berlin magyar középpályása, Dárdai Pál iránt" - szólt a hír, megerősítve, hogy a klub már január óta figyeli a labdarúgót, ám a németek egyelőre nem álltak kötélnek. A hírrel az egyetlen probléma az, hogy német források egyetlen szót sem ejtenek róla.

A Juventus egyébként is nagy bevásárlást tervez az ünnepekre. Különböző sajtóorgánumokból egyre-másra özönlenek a hírek a kiszemeltekről. A legnagyobb fogás kétségtelenül a Manchester United válogatott középpályása, Paul Scholes lenne, aki a hírek szerint összeveszett Sir Alex Fergusonnal és szívesen távozna az Old Traffordról. Sőt, Marcello Lippi vezetőedző még abba is belemenne, hogy Scholesért cserébe a védő Mark Iulianót is átadná a brit együttesnek.

Állítólag Torinóba tart a Benfica csatára, Pedro Mantorras is, aki idén tizenegy meccs alatt hat gólt szerzett a portugál csapatban. A frissítésre azért lenne szükség, mert a David Trezeguet, Alessandro del Piero kettős mögött nincs bevethető játékos, miután a chilei Marcelo Salas és Nicola Amoruso is sérült. A megoldás Mantorrason kívül a fiatal uruguayi csatár, Marco Zalayeta lehet, aki öt hónapja nem szerepelt tétmeccsen, ám a Sampdoria elleni Olasz Kupa-találkozón góllal tért vissza.

Pincési László