Vágólapra másolva!
Az olasz kupa nyolcaddöntői közül hétfőn az Udinese-Internazionale találkozót rendezték, és ettől a meccstől mindenki sima vendéggyőzelmet várt, különösen, hogy a milánói együttesben ismét pályára lépett a sérüléséből felépült Christian Vieri. A hazaiak azonban meglepetésre nyerni tudtak, köszönhetően csatáruknak, Di Michelének, aki csapata egyenlítő találatát szerezte.

Di Michele Guidoniában született 1976. január 6-án, és első egyesülete a Lodigiani volt, amelynek felnőttcsapatában már meglehetősen fiatalon bemutatkozhatott, hiszen az 1993-94-es idényben hét meccs erejéig a pályára lépett a harmadik vonalban. A következő idényben már 16 alkalommal vetették be, de első gólját még mindig nem tudta megszerezni. Erre még egy szezont kellett várni, ekkor azonban rögtön hatszor talált be.

Nem is maradt a kiscsapatban, hiszen a másodosztályú Foggia szerződtette 1996 nyarán, és a Serie B-ben első idényében rögtön hét találatig jutott. Teljesítményét a következő bajnokságban is megismételte, és ennek köszönhetően megvette őt a legjobbak közé frissen feljutott Salernitana. A Serie A-ban 1998. szeptember 12-én mutatkozott be az AS Roma ellen, azonban az élvonalban már nem ontotta úgy a gólokat, mint korábban, csak háromig jutott, és a Salernitana ki is esett az első osztályból.

Visszatérve a Serie B-be Di Michele megtalálta góllövő cipőjét: előbb 23, majd 14 gólt szerzett, és a nyáron az Udinese több mint nyolcmillió fontnak megfelelő összeget fizetett érte. A jelenlegi szezonban eleinte kezdő ember volt, de később kiszorult a csapatból, ami miatt már a távozás gondolatával foglalkozott. A tréner, Roy Hodgson azonban az utóbbi időben ismét megbízik benne, és Di Michelének különösen az Internazionale ellen megy jól a játék, hiszen a pontvadászatban és a kupában is betalált a milánóiak ellen.

Korábban: