Vágólapra másolva!
Szombaton tovább folytatódtak az utánpótlás Európa-bajnokság nyolcaddöntői, és az ezen a napon lejátszott négy összecsapás közül tulajdonképpen egyiken sem született meglepetés. Az esélyes franciák és olaszok idegenben is nyerni tudtak (a taljánok ráadásul nagy különbséggel), a kiegyensúlyozottnak ígérkező horvát-cseh párviadalon döntetlen született, míg a spanyolok egygólos előnyt szereztek a portugáliai visszavágóra.

Az Európa-bajnoki cím védője, az olasz válogatott Lengyelországban lépett pályára, és a szövetségi kapitány, Claudio Gentile ismét kihagyta a csapatból az AS Roma sztárját, Antinio Cassanót. Persze a squadra azzurrában nélküle is maradt elég remek futballista, amit a lengyelek bántak. A Parma támadója, Emiliano Bonazzoli már a második percben beköszönt, majd a szünet előtt még egy gólt ért el, és mivel az ugyancsak pármai Matteo Ferrari is betalált, a félidőben már háromgólos volt a vendégek előnye. Sőt, az érdekes nevű Maccarone találata már a 4-0-t jelentette, és a lengyelek csak ezt követően kezdtek el futballozni. Becsületükre legyen mondva, sikerült kétgólosra csökkenteniük a különbséget, de az utolsó percben Iaquinta tett arról, hogy a taljánok ne keserű szájízzel távozzanak Lengyelországból.

Az ugyancsak bivalyerős francia csapat Romániába látogatott, és már csak azért is esélyesebbnek számított a házigazdáknál, mert Gheorghe Hagi három fiatalt is elkért az utánpótlás-csapattól a nagyválogatottba. A vendégek már a tizedik percben megszerezték a vezetést az angol Fulhamben futballozó Steed Malbranque távoli bombájával, és bár a románok mindent megtettek az egyenlítésért, csak egy kapufára futotta erejükből. Nem valószínű tehát, hogy idegenben meg tudnák fordítani a párviadalt a remek futballistákkal teletűzdelt gallok ellen.

Igazi ibériai rangadót rendeztek Spanyolországban, ahol a házigazdák ellenfele a portugál csapat volt. A hazai együttesben két olyan labdarúgó is pályára lépett, aki már a nagyválogatottban is szerepelt Vicente valamint Xavi személyében, a másik oldalon Simao Sabrosa járt hasonló cipőben. A főszerepet azonban nem ők vitték, hanem a két csapat támadói: a spanyoloktól Xisco, illetve a helyére beállt Pablo talált be, míg a portugálok gólját Hélder Postiga szerezte.

Eredmények:
Románia - Franciaország 0-1
gól: Malbranque (10.)
Horvátország - Csehország 1-1
gól:
Andric (21.), ill. Vachousek (30.).
Lengyelország - Olaszország 2-5
gól: Lewandowski (86.), Gorawski (88.), ill. Bonazzoli (3., 38.), Ferrari (44.), Maccarone (78.), Iaquinta (90.).
Spanyolország - Portugália 2-1
gól: Pablo (25.), Xisco (81.), ill. Helder Postiga (33.).

Korábban: