Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga 17. fordulójában a listavezető MTK biztosan verte az Újpestet, otthonában továbbra is hibátlan. Az első 45 perc kiegyenlített küzdelmet hozott, a második hazai gól azonban megtörte az újpestiek ellenállását. Hiába voltak a mezőnyben egyenrangú ellenfelek, csupán egyetlen veszélyes helyzetet tudtak kialakítani. Megjegyzendő, a Kisteleki-gárdában az MTK-val kötött szerződés értelmében nem léphetett pályára a kölcsönkapott Erős és Pető.

Borsodi Liga, 17. forduló:
MTK - Újpest 3-0 (2-0)
Hungária körút, 3000 néző
vezette: Kassai
MTK: Hajdu - Mónos, Komlósi, Smiljanic, Elek - Madar (Bükszegi 65.), Zavadszky, Lazic, Füzi - Illés, Branezac (Balaskó 80.)
Újpest: Posza - Tamási, Korolovszky, Medgyesi - Szélesi, Kunzo, Dvéri, Lőw - Tokody, Vagner, Herczeg (Poljakovic 59.)
gól: Zavadszky (31.), Füzi (61., 72.)
sárga lap: Smiljanic (12.), Balaskó (81.), Komlósi (89.)

31. perc: Madar indította a bal szélen Füzit, ő középre gurított, Zavadszky perdítését Posza a védőkkel közösen hárította, a kipattanó labda azonban ismét a hazaiak középpályása elé került, aki 5 méterről a kapuba fejelt (1-0).

39. perc: Kisebb lökdösődés kezdődött az újpesti szektorban, de a biztonságiak beavatkozására nem volt szükség, mert mire a helyszínre értek már lecsillapodtak a kedélyek.

61. perc: Illés ívelt keresztbe a baloldalról, Madar a jobb szélről egyből a kapu elé emelt, majd a teljesen őrizetlenül hagyott Füzi 5 méterről a hálóba fejelt (2-0).

72. perc: Illés szöktette Füzit, aki 14 méterről, a rossz ütemben elévetődő Posza lábai között a kapu közepébe gurított (3-0).

Bognár Görgy: - Nyolcvan percig nagyon jól futballoztunk, főleg a két szélen sokszor kerültünk az elenfél háta mögé, ilyen arányban is megérdemelten nyertünk.

Kisteleki István: - Önmagához képest is bombaformában lévő MTK-val találkoztunk. A mérkőzés komoly futballmomentumokat vonultatott fel. Az MTK-val kötött szerződések is gyengítették csapatunkat.

Thury Gábor